BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.401,42
HABER /  GÜNCEL

Çelik: İnekler siyaset yapmaz

Milli Eğitim Bakanı Çelik AK Parti Siyaset Akademisi'nde ders verdi. Çelik, "Siyaset insan içindir. İnekler için siyaset yapılmaz" dedi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AKP “Siyaset Akademisi”nde ders verdi. Siyasetin toplum yönetme sanatı olduğunu söyleyen Çelik, “Siyaset kafa yorma sanatıdır. İnsan içindir, insan olduğu zaman siyaset anlamlıdır. İnekler için siyaset olmaz, gidip siyaset yapmazlar. Hangi partiye üye olalım diye düşünmezler” dedi.

DEMOKRAT PARTİ CHP DEVAMI MI

Çelik, AKP Ankara İl Başkanlığı’nda “AK Parti’nin Siyasete Getirdiği Yenilikler ve Siyasette Eğitim” konulu bir ders sundu. Türkiye’nin en demokratik meclisinin 1920-1923 döneminde görev yapan birinci Meclis olduğunu söyleyen Çelik, “O dönem, dünyanın da en demokratik meclisi idi. 2. Meclis hepsini tasfiye etti” dedi. Bakan Çelik, “AKP, Refah, Fazilet Partisi’nin devamıdır” eleştirilerine “Başbakanımız, Meclis Başkanımız, Bakanlarımız geçmişte RP veya FP ile bağlantılı olabilir. Demokrat Parti de ilk kurulduğunda CHP milletvekillerinden oluştu. Ona da CHP’nin devamı diyebilir misiniz? CHP’yi benimsemedikleri için DP’yi kurdular” diye cevap verdi.

BAŞBAKANIMIZ ÇOK KARİZMATİK

3 Kasım seçimlerinde Erdoğan’ın karizmatikliği ile oy aldıklarını “itiraf” eden Çelik, şöyle devam etti: “Zamanla görüldü ki, halk da bizim yanımızda. Siyaset bir kadro meselesidir. Başbakan, büyük bir kişiliktir, bir siyaset adamıdır. Ancak Everest’i, Everest yapan Himalayalar’dır. Halk da bu iradeyi gördü.”

Deniz Baykal’a yüklenen Çelik, “Baykal, çırpınış içinde. Halkın vermediği oylar bana nasıl verilir derdinde” dedi. Dinleyicilere “CHP’nin anketlerde ne kadar oy aldığını biliyor musunuz?” sorusunu yönelten Çelik, “Yüzde 5” yanıtını alınca, “Çok iyimsersin” cevabını verdi.

Haber: Z. Kıvanç EL
Kaynak: