BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cehennemlik bir tartışma

İlhan Selçuk türbanda fetvayı verdi ortalık karıştı. Peki İlahiyatçılar ne diyor? İşte yanıtlar;

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi baş yazarı İlhan Selçuk'un, "Türbanı flamaya dönüştürüp siyaset sahteciliğinin en büyüğünü yaparak Müslümanlık taslayanlar ikiyüzlü yalancılardır, topu cehennemliktir" sözleri tartışma yarattı. İlahiyatçılar, "Kimin cennetlik, kimin cehennemlik olduğuna Allah karar verir" diyor..

İlahiyatçıların görüşleri şöyle:

Prof. Dr. Beyza Bilgin: (Türkiye'nin ilk kadın ilahiyatçısı) Örtünme Medine'de yaşanan anarşi ortamında sataşılan cariye, köle kadınlara yapılan saldırılardan korunmak isteyen hür kadınların bu soruna çözüm arayışı içinde ortaya çıktı. Örtünmenin kültür, güvenlik, huzur gibi nedenleri var. İlhan Selçuk, anladığım kadarıyla bu konuyu siyasete alet edenlere kızıyor. Ama onun demesi ile kimse cehenneme gidemez.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem: Selçuk'un bahsettiği Nur suresi böyledir. Kuran-ı Kerim'de türban, sıkmabaş, yarım-baş denmez. Kuran- ı Kerim'de bu tür ifadeler bulunmaz. Türban 80'li yıllarda ortaya çıkmış bir kavramdır. Ancak kimin cennetlik, cehennemlik olacağına Allah karar verir.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr Salih Tuğ: İlhan Selçuk fetva makamı haline gelmiş, cennetlik cehennemlik diye ayırabiliyor. Bir müftü gibi hareket ediyor. Sadece Kuran-ı Kerim'e bakarak problemler çözülmüyor. Peygamberimizin uygulaması da bizi mutlaka alakadar ediyor. (Nergis Demirkaya/Sabah)