BIST 9.652
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.497,35
HABER /  DÜNYA

Çeçen lider Kadirov ABD'yi hem tehdit etti hem dalga geçti!

ABD tarafından insan haklarını ihlal edenler listesine alınan Çeçenistan lideri Ramdan Kadirov, ABD ile dalga geçtikten sonra üstü kapalı tehdit de etti: "Henüz ABD topraklarına ayak basmam yönünde bir talimat almadım."

Abone ol

ABD'nin kendisini Magnitskiy Listesi'ne dahil etmesinden gurur duyduğunu söyleyen Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın lideri Ramzan Kadirov, Washington'ın kendi topraklarındaki insan haklarını ihlal edenlerin peşine düşmesi gerektiğini söyledi. ABD'nin kendisi dahil 5 Rus vatandaşını daha yaptırım listesine dahil etmesine alaycı bir dille karşılık veren Kadirov, spor salonunda çektiği bir videonun altına ABD kararı nedeniyle kendisini 'çok seçkin' hissettiğini belirtti.

"HENÜZ ABD TOPRAKLARINA BASMAK İÇİN TALİMAT ALMADIM"

Kadirov videoda, "Magnitskiy Listesi… Bu benim insan haklarını ihlal ettiğim anlamına geliyor. Zavallı Amerikalılar! Küçük ama gururlu Çeçenistan ülkenin tamamına rahat vermiyor. Bana karşı yaptırım getirmişler. Kendimi çok ayrıcalıklı hissediyorum, ABD bana ne kadar da çok ödülü layık gördü. Fakat endişe etmesinler, henüz ABD topraklarına ayak basmam yönünde bir talimat almadım" dedi.

ABD'NİN EVLATLIĞI TERÖRİSTLERLE MÜCADELE ETTİĞİM İÇİN

Videonun yanı sıra yaptığı yazılı açıklamada da "Daha önce de demiştim, şimdi de tekrar ediyorum: Bana ABD'nin tüm döviz rezervlerini ödül olarak verseler bile ABD'ye gitmeyeceğim" ifadelerini kullanan Kadirov, yaptırım listesine dahil edilmesinin nedeninin insan haklarını ihlal etmesi değil, ‘çoğu ABD özel servisinin evlatlığı olan' teröristlerle mücadele etmesi olduğunu vurguladı.

ABD İSTİHBARATINI RAHATSIZ ETTİĞİM İÇİN GURURLUYUM

Kadirov ayrıca. "ABD istihbarat birimlerini rahatsız ettiğim için gurur duymalıyım. Yaptırımların insan hakları ihlali ile bağlantılı olduğunu söylüyorlar. O zaman neden listeyi doldurmak için Beyaz Saray'daki ve Pentagon'daki insanların peşine düşmüyorlar?" ifadelerini kullandı.