BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.431,59
HABER /  GÜNCEL

Çeçen direnişçiler koruma istedi!

Zeytinburnu'nda Çeçen direnişçi komutan Musaevi Berkkhazh ile iki korumasının infaz edilmesiyle gözler İstanbul'da yaşayan diğer direnişçilere çevrildi

Abone ol
ÇEÇENLERE KORUMA TALEBİ
Çeçen direnişçilere yaptığı yardımlarla tanınan İmkan-Der İstanbul'da yaşamlarından endişe duyduğu 10 Çeçen direnişçi için koruma talebinde bulunacak.

İstanbul'daki infazın ardından Taraf gazetesi İstanbul'daki Çeçen direnişçilerle görüştü. "Abdullah" takma adıyla gezeteye ropörtaj veren Çeçen direnişçi, Türk istihbaratının gerekli bilgiyi toplayamadığını öne sürdü:

"Üç insanı gün ortasında vurabilen güçlerin istedikleri zaman kendisini de vurabileceklerini anlatan Abdullah, sözü İstanbul'da öldürülen diğer Çeçen direnişçilere getiriyor ve şöyle devam ediyor: "Bu son olayla birlikte profesyonel bir şekilde altı arkadaşımız infaz edildi. Ancak katilleri yakalanmadı. Bu eylemleri Rus ajanların yaptığını düşünüyorum. Putin geçtiğimiz yıllarda bunun sinyallerini vermişti. 'Dışarıda da operasyonlar yapacağız' dedi. Kadirovcular İstanbul'a gelip gittiler. Temsilcilerin buralarda toplantılar, ziyaretler yaptığı bize gelen bilgiler. Sonrasında bu eylemler oldu. Biz bunları duyuyoruz. Türk istihbaratının bunlardan hiç mi haberi olmuyor? Katiller yakalanmıyor."

"AVUSTURYA KADAR OLAMADIK"

Avusturya'da 2009'da öldürülen Çeçen direnişçi Ömer İsrailov olayını hatırlatan Abdullah şunları, Türkiye'nin gerektiği kadar hızlı davranamadığını iddia etti:

"Avusturya'da Katil hemen yakalandı ve yargılandı. Ancak Türkiye'de bu yapılamıyor. İster istemez soruyoruz neden? Diğer ülkelerde de direnişçi mülteciler var. Ancak Rus ve Kadirovcular geliyor burada istediğini yapıyor. Bu böyle devam ederse kadın ve çocuklarımızı da vuracaklar. Kardeş olarak gördüğümüz Türkiye bizi korumalı. Burada kendimizi güvende hissetmeliyiz. Eğer bizi koruyamayacaksa biz kendimizi koruruz. Böyle devam ederse biz de Rus mu vuralım? Burada bunu yapmak istemiyoruz."