BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.434,76
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Caz festivali bu akşam başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 19 yıldır düzenlenen İstanbul Caz Festivali bu akşam The Marmara Esma Sultan’da gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlıyor.

Abone ol

19 Temmuz tarihine kadar devam edecek festival, yaklaşık 50 konser, 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyla cazın yıldız haritasını İstanbul’a taşıyacak. İstanbul Caz Festivali’nin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü gitar tekniği ve ustalığıyla Türkiye’nin en saygın müzisyenlerinden, Türkiye’de cazın gelişimine en çok emek harcamış isimlerden Neşet Ruacan’a bu akşamki törende takdim edilecek. 19. İstanbul Caz Festivali, Jamaika’nın bağımsızlığının 50. yılında gerçekleştirilecek çok özel proje ile ülkenin efsane isimlerini bir araya getiriyor. Yakın müzik tarihinin büyük isimlerinden Ernest Ranglin, Sly & Robbie, Tyrone Downie ve Jamaika kökenli İngiliz reggae sanatçısı Bitty McLean yarın akşam saat 21.00’de The Marmara Esma Sultan’da aynı sahnede buluşacaklar.

Jamaican Legends konserinin biletleri 50 TL ve 40 TL (öğrenci) üzerinden, biletix satış kanalları ve İKSV’den (Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Cad. No:5 Şişhane, pazar hariç her gün 10.00–18.00 saatleri arasında) temin edilebilir.