BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,02
ALTIN 2.467,57
HABER /  GÜNCEL

Yaz ortasında bu nasıl sel felaketi

Meydana gelen sel büyük hasara sebep oldu. Bölgeye helikopterler sevkedildi

Abone ol

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndan yapılan açıklamada, Sinop'ta yaşanan su ve sel baskınlarında ilk belirlemelere göre can kaybının olmadığı belirtilirken, arama-kurtarma çalışmaları için 3 helikopterin görevlendirildiğini bildirdi. Yaşanan sel nedeniyle bazı köprüler yıkılırken, birçok hayvan telef oldu. 

SİNOP DEHŞETİ YAŞADI / FOTO GALERİ

RİSKLİ BÖLGE

Eski adının 'Kanlıçay' olduğu bilinen Güzelceçay'ın çevresinde yoğun bir şekilde yapılaşma olduğu biliniyor.

ekran-resmi-2012-07-03,-10.06.44-am.png

CAN KAYBI

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Sinop ili Dikmen ve Durağan ilçelerindeki yoğun yağış nedeniyle yaşanan su ve sel baskınları sonucu ilk belirlemelere göre can kaybı bulunmadığı bildirildi.

ekran-resmi-2012-07-03,-10.06.15-am.png

Dikmen ve Durağan ilçelerinde mahsur kalan vatandaşların arama-kurtarma çalışmaları yürütüldüğü belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede; AFAD Başkanlığı'nca Kastamonu ve Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerinden arama-kurtarma ekipleri ile iş makineleri gönderildi. Ayrıca bölgeye Başbakanlık AFAD tarafından; Genelkurmay Başkanlığı'na ait 2 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 olmak üzere toplam 3 adet arama-kurtarma helikopteri görevlendirilmiştir."

ekran-resmi-2012-07-03,-10.06.36-am.png

TEK TESELLİ

Sinop Valisi Ahmet Cengiz, "Dün geceden itibaren yağan sağanak yağış özellikle Dikmen ve Durağan ilçelerinde büyük hasara neden oldu. Bir çok ev ve işyerini su bastı. Vatandaşlarımızdan mahsur kalanlar oldu. Yıkılan köprülerimiz var. Çatılara çıkan vatandaşlarımızı helikopterlerle kurtardık. Tek tesillimiz can kaybının olmaması" diye konuştu.

Vali Cengiz, iki ilçede görevlilerin zor durumda bulunanlara yardım etmeye devam ettiği söyledi.

ekran-resmi-2012-07-03,-10.06.26-am.png

KIZILAY BÖLGEDE

Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölgesi'ndeki şiddetli yağışlar sonrasında Sinop'ta meydana gelen su baskınlarının ardından bölgeye afet ekibi ve yardım malzemesi gönderdi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Orta Karadeniz bölgesindeki şiddetli yağışlar sonrası Sinop'un Durağan ve Dikmen ilçelerine bağlı Akber, Yassıalan, Bağaağaç köylerinde meydana gelen su baskınlarının ardından bölgeye afet ekibi ve yardım malzemesi gönderildiği belirtildi.

YARDIM MALZEMELERİ

Açıklamada, yağışlardan olumsuz etkilenen köylerde yapılan tespitler sonrası Türk Kızılayı Batı Afet Müdahale Merkezi'nden bölgeye 6 uzman personel eşliğinde çadır, mutfak seti, gıda kolisi, kumanya, yatak ve battaniye gönderildiği, aynı zamanda 1 öncü haberleşme aracı ile 1 seyyar ikram aracı sevk edildiği ifadelerine yer verildi.

Bölgede gelişen yağışlar nedeniyle Türk Kızılayı'nın gelişmeleri yakından takip ettiği bildirildi.

BÜYÜK BİR FACİA ÖNLENDİ

Daha önceleri büyük sel facilarının yaşandığı Güzelceçay ıslah edilmişti. Böylece meydana gelen selin büyük can kayıpları ve maddi hasarlara sebep olması önlenmiş oldu.