BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  POLİTİKA

Çavuşoğlu: Avrupa'yı yönetmesini de biliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, aşırı akımların yükseldiği Avrupa'da "evet" karşıtı kampanyalar yürütüldüğünü söyledi. Çavuşoğlu, Türk halkının 16 Nisan'da bu kesimlere gereken dersi vereceğini ifade etti.

Abone ol

Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa ülkelerinin ‘evet’ karşıtı kampanyalar yürüttüğünü belirterek, “Ama 16 Nisan’da benim vatandaşlarım bu küstahlara en güzel cevabı verecek. Osmanlı tokadını göndereceğiz” dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve ilçenin dağlık bölgelerini birbirine bağlayan Akköprü’nün açılış törenine katıldı.

"DAĞLARDA KEÇİ GÜDER, AVRUPA’YI YÖNETMESİNİ DE BİLİRİZ"

Bakan Çavuşoğlu, daha sonra Alanya Keykubat Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin hizmet binasının açılışını yaptı. Burada da esnafa seslenen Bakan Çavuşoğlu, son dönemde bazı Avrupa ülkeleriyle yaşanan sorunlara değinerek, “Biz gerekirse çıkarız dağlara koyun keçi güderiz, gerekirse Avrupa’ya ders de veririz, onları da yönetmesini biliriz” diye konuştu.

''VİZE SERBESTLİĞİ UYGULANMAZSA...''

İnsanların önündeki engelleri kaldırmak, hayatı kolaylaştırmak gerektiğine değinen Bakan Çavuşoğlu, “Sadece THY’nin uçması değil. Bugün gururumuz dünyadaki destinasyon çeşitliliği açısından THY birinci sırada ama, vizelerin kaldırılması önemli. AB ile vize serbestliği konusunda rahat bir ortam değil, maalesef sorunlu bir süreci yaşıyoruz. Bunun da sebebi AB, bunu da açıkça söylemem lazım ama, yine de mücadelemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki süreçte bakalım ne olacak, ne göreceğiz. AB vize serbestliğini uygulamazsa birbirine bağlı üç anlaşmamız var. Geri kabul ve göç anlaşması, o zaman diğer iki anlaşma da tabi doğal olarak uygulanmaz. Bu bir tehdit ya da blöf değildir. Anlaşmanın doğasıdır. Üç anlaşma birlikte uygulanacak diye kendi aramızda mutabakat sağladık ama, biz hep olur tarafından bakıyoruz. Bakalım ne olacak hep beraber göreceğiz, mücadeleyi de sürdüreceğiz” diye konuştu. 

''AVRUPA’DA AŞIRI AKIMLAR YÜKSELİYOR''

Türkiye’nin BM çatısı altında İspanya ile birlikte eşbaşkanlığı görevini yürüttüğü medeniyetler ittifakına bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, “Maalesef Avrupa ve ötesinde her türlü aşırı akımlar giderek yükseliyor. Hatta çok tehlikeli boyutlara geldi. AB ile ilişkilerimizi her zaman sıcak tutmak için azami gayret sarfettik ama AB’nin bizimle ilgili net bir kararı yok. Her ne kadar tam üyelik için müzakerelere başlasak ve anlaşma imzalasak da uzun zamandır AB içindeki önemli ülkeler, hele hele AB’nin onlar için kurulduğu Fransa, Almanya gibi ülkelerin Türkiye’nin AB üyeliğine ciddi karşı çıkışlarını gördük” şeklinde konuştu.