BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  DÜNYA

Öcalan aşığı İtalyan'a sınır dışı kararı!

HDP'nin davetlisi olarak Türkiye'ye geldiği belirtilen İtalyan siyasetçi Massimiliano Vazo, İstanbul'da gözaltına alındı. Vazo, güvenlik gerekçesiyle sınır dışı edilerek Roma'ya gönderildi.

Abone ol

Terörist başı Abdullah Öcalan'a onursal vatandaşlık veren Santemenna kasabası Belediye Başkanı Massimiliano Vazo, HDP'nin davetlisi olarak geldiği İstanbul'da gözaltına alındı. Vazo, güvenlik gerekçesiyle sınır dışı edildi.

İtalya’nın güneyindeki Salerno kentine bağlı Santomenna kasabasının belediye başkanı Massimiliano Voza, İstanbul’da gözaltına alındıktan sonra 'güvenlik' gerekçesiyle sınır dışı edildiğini açıkladı.

DİYARBAKIR'A GİDECEKTİ

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Massimiliano Voza, 'Napoli, Kobani İçin' adlı komitenin üyesi olarak Diyarbakır’a gitmek üzere perşembe günü ulaştığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Kobani’ye destek için kurulmuş olan komite üyelerinin, Nevruz kutlamaları dolayısıyla uluslararası gözlemci sıfatıyla HDP'li siyasetçilerin davetlisi olarak Türkiye’ye geldiği belirtildi.