BIST 10.248
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.394,98
HABER /  GÜNCEL

Çatışmanın ortasında kalan genç öldü!

23 yaşındaki Özkan Bitirmiş, uyuşturucu satıcısı iki grubun arasında kalında kaza kurşunu ile hayatını kaybetti

Abone ol

Fatih'te önceki akşam yolda yürüyen 23 yaşındaki Özkan Bitirmiş, iddialara göre uyuşturucu satıcısı iki grup arasında çıkan çatışmanın arasında kaldı. Kaza kurşununun isabet ettiği Bitirmiş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Genç adamın ölümü mahalleyi ayağa kaldırdı. Mahalle sakinleri bir an önce uyuşturucu satıcılarının bölgeden temizlenmesini istedi.

İddialara göre,Fatih Neslişah Mahallesi'nde cuma gecesi torbacı denilen uyuşturucu satıcısı iki grup arasında çatışma çıktı. Aynı saatlerde kıraathaneden çıkarak evine giden 23 yaşındaki Özkan Bitirmiş, çatışmanın ortasında kaldı. Bitirmiş'in vücuduna kimin silahından çıktığı belli olmayan kurşunlar isabet etti. Aldığı kaza kurşunuyla kanlar içerisinde kalan Bitirmiş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

EVİNİN ÖNÜNDE İZDİHAM YAŞANDI

Bitirmiş için bugün Neslişah Sultan Mahallesi'ndeki Keçeci Piri Camii'nde cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Bitirmiş'in Türk bayrağına sarılı tabutu evinin önüne götürüldü. Evin önünde helallik alınması sırasında izdiham yaşandı. Bitirmiş'in komşuları, arkadaşları gözyaşlarına boğularak sinir krizleri geçirdi. Helallik alınmasının ardından tabut omuzlara alınarak Edirnekapı’da bulunan Bayrampaşa Mezarlığı'na götürüldü. Tekbirler getiren kalabalık, yol boyunca araç trafiğini de durdurdu.

Bu sırada bir ticari taksi ile kalabalık arasında gerginlik yaşandı. Kalabalık taksiye yönelince arbede çıktı. Bayrampaşa Mezarlığı'ndaki defin töreninin ardından mahallelerine dönen vatandaşlar, Özkan'ın ölümüne isyan etti. Mahalleli adına konuşma yapan İbrahim Danacılar ‘Köşe başları gayri meşru kişiler tarafından tutulmuş. Bu gruplar arasındaki çatışmada yeğenimizi kaybettik. Burada bir güvenlik zafiyeti var. Hükümet yetkililerinden bu sorunun çözülmesini talep ediyoruz. Bugün 23 yaşındaki bir genç öldü, yarın beş yaşında bir çocuğu da kaybedebiliriz’ şeklinde konuştu.