BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

CHP o ölümü Meclis'e taşıyacak!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Şile'de fırtınada hayatını kaybeden Kaptan Cemil Özben'in ailesini ziyaret etti.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yargımcısı Gürsel Tekin, Şile'de fırtına nedeniyle hayatını kaybeden kurtarma teknesinin kaptanı Cemil Özben'in, Kısıklı'da bulunan evine taziye ziyaretinde bulundu. Saat 12.30'da cenaze evine gelen Tekin, ziyaret sonrası kendisini dışarıda bekleyen basın mensuplarına açıklama yaptı.

Aile içinde büyük bir dramın yaşandığını belirten Tekin, Cemil Özben'in 2 çocuğunun sağlık sorunlarıyla uğraştığını ancak bütün çabalarına rağmen büyük oğlunu kurtaramadığını söyledi. Tekin, "İkinci çocuğunun da 2 ay önce ameliyatını yaptırabilmiş. Bütün mücadelesi her iki çocuğunu 'Sağlığa nasıl kavuşturabilirim' olmuş." dedi. Cemil Kaptan'ın arkadaşının yaşadıkları zorlukları kendisine anlatıldığını söyleyen Tekin, "Duyunca zaten bütün kimyam bozuldu. Aile de teyit edince 'Acaba nerede yaşıyoruz? Nasıl bir ülkede yaşıyoruz?' dedim." ifadesini kullandı.

'ISRARLA GELMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞLER'

Gürsel Tekin, "Çocuğunun sadece ameliyatlarını ve tedavilerini yaptırmak için çalışmaya devam etmiş. Ama önümüzdeki süreçte bir iki ay sonra emekli olabileceğini ya da ayrılabileceğini ifade etmiş. Bu, işin insani boyutu ama öbür tarafa baktığımızda Cemil Kaptan aynı zamanda izinli. Bir gece yarısı kendisi aranıyor. Israrla gelmesi gerektiğini söylüyorlar. Gittiğinde Şile'deki arkadaşları 'Kaptan biz bu havada çıkamayız. Metoroloji de izin vermiyor.' diyorlar. Bütün buna rağmen kimler baskı yaptı? Soruşturma başladı mı başlamadı mı, doğrusu kamuoyuyla herhangi bir şey paylaşılmış değildir." dedi. Tekin, kaptanı çağıran müdürün de görevden alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

TEKİN, KONUYU MECLİSE TAŞIYACAKLARINI SÖYLEDİ

'Meclis'te bir adım atılması söz konusu olabilir mi?' şeklindeki soru üzerine Tekin, "Elbette atılacak. Her sorunu Meclis'e taşıyoruz. Ama öyle Meclis de işini gücünü bırakıp da 'Ya bizim bu kaptan Cemil'e hangi haksızlıklar yapıldı?' demez. Ben de o Meclis'in bir üyesiyim. Atıyorsunuz çöp tenekesine gidiyor. Biz Erzurum ile ilgili de vermiştik. Bir yıl geçti işte. Şimdi ifade ediyorum. Zonguldak'ta 16 insan hayatını kaybetti. Bunlar da meclise verildi. Ne oldu? Yok. Göçük altında hala insanlar var bu ülkede. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı diye düşünüyorum. Bu konu olur diye düşünüyorum. Hem Cemil Kaptan'ın bu dramatik süreci hem de aynı zamanda, biliyorsunuz bir kardeşimiz de halen kayıp, bulunabilmiş değildir. Balıkçı ile bir yardımcı kaptan halen bulunabilmiş değildir. Türkiye manzaraları bu muhteşem Türkiye bu." şeklinde konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun da başsağlığı mesajı ilettiğini belirten Tekin, "Olayın ilk gününden itibaren arkadaşlara talimat verdi. Gereken hukuksal yardım neyse yapılacaktır. Meclis'e de taşınacaktır. Bundan sonra da yakın takipçisi olacağız." dedi.