BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Çatışma bölgesinden şok haber!

PKK ile güvenlik güçleri arasında çatışmaların yaşandığı Ağrı Diyadin'de, bir grup vatandaş çatışma bölgesine girdi. Çatışmaları durdurmak isteyen grubun ateş altında kaldığı ve ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.

Abone ol

Ağrı Diyadin'de PKK saldırısının ardından başlayan çatışma ile ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. Çatışmayı engellemek için operasyon bölgesine canlı kalkan olarak giren bir grubun ateş altında kaldığı ölü ve yaralıların olduğu ileri sürüldü.

HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur'dan alınan bilgiye göre operasyon bölgesine canlı kalkan olarak giren gruptan HDP Diyadin İlçe Eski Başkanı Cezmi Budak'ın öldüğü, MEYADER temsilcisi Cenap İlboğa'nın ise yaralandığı iddia edildi.

Ağrı Belediye Başkan vekili ve meclis üyesi Melik Arpaç'ın da başına gaz kapsülü isabet ettiği için yaralı olduğu bilgisi geldi. Arpaç Diyadin devlet hastenesinde tedavi altına alındı

Tayfur olayla ilgili olarak "Çatışma bölgesine girdik. Canımız zor kurtardık köyde bir eve sığındık. Ölü ve yaralılar yukarıda kaldı. Güvenli değil diye bölgeye ambulans da gönderilmiyor. Yaralı 4 asker aşağıya indirilemiyor" dedi.

Çatışma bölgesine ambulansların sevk edildiği görülürken, gelen ölüm haberi üzerine operasyon bölgesine girmek isteyen köylülere de askerlerce müdahalede bulunuldu. Bölgedeki gerginlik halen sürüyor.

diyadin.jpg 

Çatışma esnasında 5 PKK'lının öldüğü 1'inin ise yaralı olarak ele geçirildiği açıklandı. 

(Milliyet)