BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.324,88
HABER /  GÜNCEL

Ağrı son dakika TSK'dan operasyon açıklaması

Ağrı son dakika Genelkurmay Başkanlığı Ağrı'da PKK ile çatışmaya ilişkin açıklama yaptı. Çatışmalarda 5 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

Abone ol

Ağrı son dakika haberleri Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya operasyonda 5 terörist ölü, 1 teröristin ise yaralı olarak ele geçirildi. Operasyon 4 asker de yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Diyadin'de 5 teröristin öldürüldüğü, 1 teröristin de etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Yapılan açıklamada, "Çatışma sona erdi, askerler kışlalarına çekilmeye başladı" dendi.

İlçeye bağlı Yukarıtütek köyünde bugün düzenlenecek fidan dikme etkinliği öncesinde çevre emniyeti sağlamak üzere bölgede görevlendirilen güvenlik güçlerine, bir grup terör örgütü üyesi tarafından ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin, ateşe anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Genelkurmay Başkanlığı, Ağrı'da teröristlerce açılan ateş sonucu 4 askerin yaralandığını, bölgeye takviye ekiplerin gönderildiğini bildirildi.

Genelkurmay, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Ağrı ili Diyadin ilçesi Yukarıtütek köyü bölgesinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerle gün boyu devam eden silahlı çatışmada yaralanan dört personelimiz Ağrı Devlet Hastanesine tahliye edilmiş olup, üç personelimizin yaralarının hafif olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı, bir personelimizin ise ameliyata alındığı hastane yetkililerinden öğrenilmiştir" ifadelerini kullandı.

Erzurum'da bulunan Efkan Ala, Ağrı Diyadin'deki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Ala "1'i üsteğmen 3'ü uzman çavuş 4 jandarma yaralanmıştır. Saldırıyı yapanlar etkisiz hale getirildi" diye konuştu.

agri-son-dakika-haberleri-genelkurmaydan-operasyon-aciklamasi.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı, Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde bu sabah PKK'lıların askerlere ateş açması sonucu 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanması olayı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Kamu düzenini zedeleyen, vatandaşlarımızın güvenliğini riske atan bu tarz gelişmelere karşı devletimizin tüm kurumları gerekli tüm tedbirleri almaya ve uygulamaya kararlıdır" denildi. 

Diyadin ilçesindeki çatışmanın ardından olay yerine gitmek isteyen kalabalığa, güvenlik gerekçesiyle izin verilmedi. İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarıtütek köyünde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmanın ardından çatışma bölgesine giden tüm yollar ulaşıma kapatıldı. İlçeye yaklaşık 5 kilometre mesafedeki Boyalan köyünden itibaren yolu güvenlik gerekçesiyle kapatan asker ve polisler, olay yerine gitmek isteyen vatandaşların da geçişine izin vermedi.