BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.494,86
HABER /  EKONOMİ

Çatı sektörü yüzde 10 büyüyecek

İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilen çatı fuarında sektörünün önde gelen firmaları bir araya geldi.

Abone ol

CNR Ekspo Fuarcılık tarafından İstanbul CNR EXPO’da gerçekleştirilen ÇATI & CEPHE 2007 (4.Çatı & Cephe Sistemleri ve Teknolojileri) Fuarı’nda yer alan çatı ürünleri, alanında uzman kurum ve kuruluşların ekonomik diyaloğunu sağladı.

2001 yılından itibaren büyük ivme yakalayan inşaat sektörüyle birlikte yükselen bir grafik çizen çatı malzemeleri geçtiğimiz yıl yüzde 8 büyüme yakaladı. ÇATIDER (Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği) verilerine göre sektör 2007’de geçen yılki büyüme trendini sürdürerek yüzde 10’a ulaşacak.

Çatı kaplama sektörü 2003 yılına göre toplam üretim kapasitelerinde yüzde 54 oranında artış gösterdi. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu 2006 yılında hedeflenen büyüme rakamının gerçekleştiğini bu trendin 2007 yılında da devam edeceğini belirtti. ÇATIDER Genel Sekreteri Mehmet Öztürk de sektörün büyüme rakamları ile ilgili olarak, 2006 yılında yüzde 8 oranında büyüme yakalandığını 2007 ile birlikte bu rakamın yüzde 10 olacağını söyledi. Çatı malzeme kaplamalarında büyümeyle birlikte 96 milyon metre kare miktarına ulaşıldığını ifade eden Öztürk, estetik anlayışta değişimler yaşandığını bu değişimden inşaat sektörü ile birlikte çatı sistemlerinin de nasibini aldığını ifade etti.

2007’NİN MODASI KİL KİREMİT
Çatı sistemlerinde 2007’nin trendleri ile ilgili bilgiler veren ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu yeni yılının modasının Kil kiremitler olduğunu, yapılarda bu yıl kiremitin revaçta olacağını ifade etti. Mimari dizaynda kil kremitlerin tercih edildiğini belirten Baştanoğlu, görünümde estetik anlayışına bağlı olarak çatı kaplama sistemlerindeki tercihin de değiştiğini kaydetti.

Gelişen teknolojilerin; farklılığı, kaliteyi ve kullanılabilirliği ön plana çıkarmasıyla birlikte çatı ve cephe sistemlerinde de estetik görünüm, kentleşmede mimari uyum ve yapıların verimliliği gibi özellikler yükselen değer haline geldi. İkamet edilen veya çalışılan mekanın iç ferahlığı ve dizaynı kadar bu yapıyı sıcak bir yuva ya da iş ortamına dönüştüren çatı ve cephe sistemlerinde aranılan özellikler son yıllarda farklılıklar göstererek önemli bir yaratıcılığın da ilk durağı oldu. Yapılar estetik bir anlayışla sevimli hale getirilirken, coğrafi bölgeler ve iklimsel değişimler göz önünde tutularak üretilen çatı ve dış cephe sistemleri artık modern mimarinin vazgeçilmez birer unsuru durumuna dönüştüler.

Yalıtım, cephe düzenleme, teras uygulamaları gibi konuları profesyonellere birebir çözüm önerileri ve sistem içindeki uygulamalarıyla duyurmayı amaçlayan ÇATI&CEPHE 2007 Fuarı, bu yıl da gerçek anlamda bir ihtisas fuarı olma kimliğini sürdürüyor.

20 bin metre karelik alanda gerçekleştirilen ÇATI&CEPHE 2007 fuarında konusunda uzman yerli ve yabancı 200 marka yer alıyor. Fuarda, Almanya, İtalya, Fransa, Ukrayna, Bulgaristan, Çin ve Tayvan’dan katılımcılar yer alıyor. Toplam 20.000 metrekarelik alanda organize edilen fuarda; Özel Ürün Uygulamaları, Çatısem Uygulamalı Eğitim seminerleri, TMMOB/SMGM kapsamında eğitim seminerleri gibi etkinlik ve hizmet alanları ile ziyaretçilere en doğru bilgiler aktarılacak. AB Ülkeleri, Rusya, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere tüm dünyada tanıtımı yapılan fuara, DTM Dış Ticaret Müsteşarlığı da Özel Alım Heyeti Programıyla yabancı müteahhitleri getirerek tam destek veriyor.