BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

’’Çatı adayı’’ değerlendirdiler

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çatı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na ilişkin, “Şuan da büyük oranda uygun isim olarak göz...

Abone ol

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çatı adayı olarak gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu’na ilişkin, “Şuan da büyük oranda uygun isim olarak gözüküyor. Bizim bir kararımız yok şuanda. Yetkili kurulumuzla görüştükten sonra bu kararı açıklayacağız” dedi.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin daveti üzerine Genel Merkez de bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde Cumhurbaşkanı çatı adayı gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu ve Irak’ta yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Destici, görüşme sonrası basın mensuplarının karşısına çıkarak açıklamada bulundu.
Görüşme talebinin MHP lideri Bahçeli’den geldiğini belirten Destici, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili Milliyetçi Hareket Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi görüşmesinden sonra bir isim açıklandı. Onunla ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı bizi arayıp bilgilendirdiler. Bizde bu konuyu daha geniş bir biçimde yüz yüze istişare etme fikir alışverişinde bulunma adına bu görüşmeyi gerçekleştirdik. Olumlu bir görüşme gerçekleşti. Bunun yanında sadece Cumhurbaşkanlığı meselesi değil özellikle Irak’taki son gelişmeleri de değerlendirme imkanı bulduk”.
Ekmeleddin İhsanoğlu, hem ülkemiz acısından hem de Türk İslam dünyası acısından çok değerli bir bilim adamı olduğunu söyleyen Destici, “Bizim bu anlamda verilmiş bir kararımız yok. Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanı ve heyetinden bu adaylık noktasına nasıl gelindi bununla ilgili daha önce de görüşmeler yapmıştık. Buradan aldığım bilgiler çerçevesinde yetkili kurullarımızı toplayacağız. Parti tabanımızın görüşünü alarak bir karar vereceğiz” şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşme gerçekleştirmeyeceklerini söyleyen Destici, “Şu aşamada görüşmeme gerek olmadığını düşünüyorum. Buradan alacağım bilgileri aldım. Bizim daha hassas olduğumuz, aynı kökten geldiğimiz kardeş bir parti. Dolayısıyla MHP’nin duruş ve tavrı bizim için daha önemlidir. Aynı şekilde bizim duruş ve tavrımız onlar içinde önemli. Bir isim üzerinde uzlaşmamız olmamıştı. Şuan da büyük oranda uygun isim olarak gözüküyor. Bizim bir kararımız yok şuanda. Yetkili kurulumuzla görüştükten sonra bu kararı açıklayacağız” dedi.
(İHA)