BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Casuslukla suçlanan ABD'li dağcılar evlendi

İran sınırında casusluk yaptıkları gerekçesiyle 2009'da tutuklanan ve Tahran'da cezaevinde tutulan ABD'li dağcılar Shane Bauer ve Sarah Shourd evlendi.

Abone ol

Shane Bauer ve Sarah Shourd İran'da hapisteyken nişanlanmıştı.

İran sınırında casusluk yaptıkları gerekçesiyle 2009'da tutuklanan ve Tahran'da cezaevinde tutulan ABD'li dağcılar Shane Bauer ve Sarah Shourd evlendi.

Bauer ve Shourd Irak sınırından izinsiz bir şekilde geçip İran'a girdikleri gerekçesi ile tutuklanıp hapse atılmış ve hapiste nişanlanmışlardı.

Onlarla birlikte tutuklanan arkadaşları Josh Fattal, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen düğün töreninde şahitlik yaptı.

İran, Sarah Shourd'u tutuklanmasından 14 ay sonra kefaletle serbest bırakmış ancak diğer iki tutukluyu 2011 yılının Eylül ayına kadar serbest bırakmayı reddetmişti.

Çift düğünün ardından balayına çıktı, ancak nereye gittikleri basına açıklanmadı.

Tutuklanmalarının ardından açılan ''Dağcıları serbest bırakın'' adlı Facebook sayfasına bir açıklama yazan Sarah Shourd ''Sonunda o gün geldi, gözlerimi her kapadığımda sahip olduğum şeyleri düşünüp minnetle doluyorum. Özgür olduğum, dünyanın dört bir yanından bir çok insanın desteğini aldığım için minnettarım. Hatta ayağımın altındaki toprak için bile minnetarım'' dedi.

Shane Bauer ise ''Hapisteyken Sarah ile nişanlanmak bana güvende olduğum güzel bir geleceğin hayalini kurma imkanı vermişti'' dedi.

Yürüyüş yaparken yanlışlıkla İran sınırını geçtiklerini söyleyen ABD vatandaşı üç arkadaş, casuslukla ve ülkeye izinsiz girmekle suçlanmış ve 8'er yıl hapis cezası almıştı.