BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,71
ALTIN 2.401,84
HABER /  GÜNCEL

PFDK şike soruşturmasında kararı açıkladı

TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu geçen yılın Temmuz ayından bu yana devam eden futbolda şike soruşturmasında kararı açıkladı. PFDK hiçbir kulübe ceza vermedi.

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, futbolda şike ve teşvik primi soruşturması kapsamında, aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un da bulunduğu hiçbir kulübe ceza vermedi.

TFF'nin internet sitesinden gece yarısı açıklanan ve 71 madde halinde duyurulan kararlar uyarınca, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanları İlhan Ekşioğlu'na 3, Şekip Mosturoğlu'na ise 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.

Ayrıca, soruşturmada adı geçen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Trabzonspor Kulübü yöneticisi Nevzat Şakar, eski Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu da ceza almadı.

PFDK, müsabaka sonucu etkilemekten dolayı kurula sevk edilen ve aralarında Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor'un da bulunduğu toplam 16 kulüp için ''isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına'' karar verdi

PFDK, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı kurulu sevk edilen ve aralarında Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, bordo-mavili kulübün yöneticisi Nevzat Şakar, Fenerbahçeli yönetici Murat Özaydınlı, eski İBB Spor Kulübü Başkanı ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyesi Göksel Gümüşdağ, teknik direktör Yılmaz Vural, futbolcular Semih Şentürk, Sercan Yıldırım, Gökçek Vederson, Sezer Öztürk, Emenike ve Mehmet Yıldız'ın da bulunduğu çok sayıda kişi için ''ceza tayinine yer olmadığına'' karar verdi