BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Çarşaflı soyguncular sert kayaya çarptı

Bağcılar'da bir kuyumcu dükkanında kara çarşaflı 2 kişi tarafından gerçekleştirilmek istenen soygun güvenlik kameralarına yansıdı.

Abone ol

Kameralara yansıyan görüntülerde kara çarşaflı ve silahlı 2 kişinin kuyumcuya vurarak etkisiz hale getirmek istediği görülüyor. Ancak kuyumcu, soygunculara direniyor. Yaşanan boğuşma sonunda, soyguncular çevre esnafının da yardımıyla yakalanarak polise teslim ediliyor.

Bağcılar'da bir kuyumcu dükkanında kara çarşaflı giyen 2 erkek tarafından gerçekleştirilmek istenen soygun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Olay iki gün önce meydana geldi. Kuyumcu olduğunu söyleyen Osman Ş. adlı kişi polisi arayarak soygun girişiminde bulunan iki kişiyle boğuştuğunu, bağırarak sesini duyurduğu esnafın yardımıyla da bu kişileri yakaladıklarını söyledi.
Bunun üzerine Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi Namık Kemal Caddesi'nde bulunan Anıl Kuyumculuk'a sevk edilen polis ekipleri, esnafın elindeki kara çarşaflı Sedat Ç.(32) ile Selim Ç.(33)'yi gözaltına aldı. Osman Ş., kara çarşaf giydikleri görülen iki kardeşin elinden aldığını belirttiği silahı da polise teslim etti.

HERŞEY KAMERADA
Kuyumcu dükkanının güvenlik kamera kayıtları inceleyen polis, soygun girişiminin saniye saniye görüntülendiğini belirledi.
Görüntülerde, iki kişi kara çarşaflı olarak kuyumcu dükkanına giriyor. O sırada dışarıda olan dükkan sahibi de müşteri zannettiği bu kişilerin arkalarından içeri giriyor. Bu sırada çarşaflı kişilerden biri, işyeri sahibine arkadan yanaşıyor ve elinde tabancayla boynuna vuruyor. Diğer çarşaflı kişi hemen tezgaha yönelerek altınları almaya başlıyor. Ancak yere düşen işyeri sahibi pes etmiyor. Eli silahlı kişiyle boğuşmaya başlıyor. Altınları toplamaya çalışan kişi arkadaşının yardımına koşuyor fakat 2 soyguncu kuyumcu ile başedemiyor.
Polisin verdiği görüntüler boğuşma sürerken son buluyor. Olayın devamında ise çevredeki esnafın kuyumcunun yardıma koşup iki kişiyi etkisiz hale getirdiği belirtiliyor.

TUTUKLANDILAR
Gasp Büro Amirliği'ne getirilerek sorgulan Sedat Ç. İle Selim Ç. kardeşlerin borçları olduğu için soygun girişimine kalkıştıklarını söyledikleri öğrenildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Sedat Ç. İle Selim Ç. Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi. Buradaki ifadelerinin ardından da mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.