BIST 10.432
DOLAR 32,40
EURO 35,25
ALTIN 2.426,33
HABER /  DÜNYA

Kara çarşaflı soygun girişimi

İstanbul Bağcılar’da çarşaf giyen erkek kardeşler, bir kuyumcuyu soymaya çalıştı. Soyguncular çevre esnafı tarafından yakalanırken, ilginç s...

Abone ol

İstanbul Bağcılar’da çarşaf giyen erkek kardeşler, bir kuyumcuyu soymaya çalıştı. Soyguncular çevre esnafı tarafından yakalanırken, ilginç soygun girişimi kuyumcunun güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Olay, Bağcılar Kemalpaşa Mahallesi Namık Kemal Caddesi üzerinde bulunan Anıl Kuyumculuk’ta meydana geldi. Kuyumcu olduğunu söyleyen Osman Ş., 155 Polis İmdat’ı arayarak dükkanını soymak isteyen 2 kişiyle boğuştuğunu ve bağırarak sesini esnafa duyurduğunu, onların yardımıyla soyguncuları yakaladıklarını söyledi. Olay yerine hızlı bir şekilde intikal eden polis ekipleri, esnafın elindeki kara çarşaflı Sedat Ç. ile Selim Ç.’yi gözaltına aldı. Şahıslarla birlikte soygunda kullandıkları 1 tabanca, 1 kadın çantası ile 2 kara çarşaf bulundu.

O ANLAR KAMERALARA YANSIDI
Kuyumcudaki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde kara çarşaflı iki şahsın müşteri kılığında kuyumcuya girdiğini gören dükkan sahibi, müşteri sandığı soyguncuların arkalarından içeri giriyor. Bu kişilerden biri işyeri sahibine arkadan yaklaşıp elindeki tabanca ile işyeri sahibinin boynuna sert bir şekilde vuruyor. Yere düşen soyguncu ile kuyumcu dakikalarca boğuşuyorken, bu sırada diğer soyguncu elindeki çantayla vitrindeki altınlara yönelip altınları çantaya dolduruyor. İşyeri sahibinin boğuşma sırasında dışarı bakarak bağırdığı, yardım istediği görülüyor.

BORÇLARI YÜZÜNDEN SOYGUNA GİRİŞMİŞ
Olayın ardından Gasp Büro Amirliği’ne getirilerek sorgulanan Sedat Ç. ve Selim Ç., borçlarının olduğunu ve bu yüzden soygun girişimine kalkıştıklarını söyledi. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen iki kardeş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)