BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  POLİTİKA

Çarşafa altı oku takıyoruz

CHP MYK üyesi Ali Kılıç, partisiyle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere geldiği Tunceli'de basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

CHP MYK üyesi Ali Kılıç, partisiyle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere geldiği Tunceli'de basın toplantısı düzenledi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'i, Engin Çeber'in cezaevinde gördüğü işkence nedeniyle ölmesi nedeniyle istifaya davet eden Kılıç, şunları söyledi:

“Bundan birkaç hafta önce Adalet Bakanı’na çağrıda bulunmuştum. Gençler sokakta bildiri yayınlayıp düşüncelerini yaydıkları için karakola götürülüyorlar, cezaevine götürülüyorlar. Ancak biz onların cenazesini almak zorunda kalıyoruz. Bu bir tezattır sadece özür dilemekle bu işi geçiştiremezsiniz. Çünkü insan onuru bir özürle geçiştirilemez. Bu durumda AB'ye girmek isteyen bir Türkiye'nin Adalet Bakanıysa biran önce o koltuktan çekilmeli ve derhal istifa etmelidir. Bunu daha önce de söylemiştim. Şimdi Tunceli'de de söylüyorum, insan onuru özürle geçiştirilemez. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil, Adalet Bakanı derhal istifa etmelidir.”

VALİ, AKP'Lİ GİBİ DAVRANIYOR

Ali Kılıç, Tunceli Valisi Mustafa Yaman hakkında da çeşitli iddialar ortaya attı. Tunceli Valisi Mustafa Yaman hakkında çok sayıda ihbar telefonları aldıklarını söyleyen Kılıç, valilerin partiler üstü bir anlayışla hizmet etmesi gerektiğini belirterek, “Ne yazık ki son dönemlerde aldığımız bilgiler sayın valinin bu durumdan uzaklaştığını yönünde. Ne yazık ki AKP hükümeti yanlısı bir politika içine girdiğini özellikle belirtmek ve altını çizmek istiyorum. Bu sadece Tunceli'ye özgü de değil diğer illerimizde de oluyor. Ancak son günlerde bu durum iyice ortaya çıkmaya ve kendini göstermeye başladı. Ben sayın valiye çağrı yapıyorum, lütfen partiler üstü kalsın. Çünkü hükümetler geçicidir, kalıcı olan Türkiye Cumhuriyeti'dir” dedi.

Gazetecilerin Vali Yaman ile ilgili ne tür şikayetler aldıkları yönünde soruya Kılıç, “Vali ilçelere gittiğinde bazı arkadaşlara AKP'den aday olmaları konusunda yorumlarda bulunduğunu, hatta ‘Ben partili olabilirim’ dediğini duyuyoruz. Bu konuda çok ciddi bilgiler ve duyumlar var, kendisi daha iyi biliyordur” dedi. Vali Mustafa Yaman'ın bir AKP'li gibi ilçeleri gezdiğini ve AKP'ye oy istediğini, bazı kişilerden AKP'den aday olmasını istediğini iddia eden Kılıç, “Sayın valinin bu saatten sonra yerel seçimler maratonuna girdiğimiz bu dönemde daha dikkatli olmasını temenni ediyorum. Aksi takdirde ilde kutuplaşmalar yaşanacaktır” dedi.

ÇARŞAFA ATI OKU TAKIYORUZ

Gazetecilerin CHP'nin son dönemlerde çarşaf açılımına ilişkin sorularını da yanıtlayan CHP MYK üyesi Ali Kılıç, şunları söyledi:

“CHP katılanların yüreğinin solda çarptığını biliyorum. Yalnız sol düşünüyorlar mı? O konuda bir şey söyleyemem. Üç darbeyi göğüslemiş bir partinin tüm Türkiye'yi kucaklaması gerektiğini de biliyorum. Biz CHP olarak kimin ne giydiğine bakan bir parti değiliz. Biz sadece Anayasal çerçeve içinde, kamu kuruluşlarında siyasi simge olarak kabul gören türbanın giyilmesine karşıyız. CHP, Türkiye'de iktidar olmak hesapları içerisindedir. Biz bazı ezberleri bozuyoruz. Bu ezberleri de bozmaya devam edeceğiz. Çarşaf olarak kabul edilen örtü bizim gelinlik kızlarımız tarafında da çok eski yıllarda giyildiğini biliyoruz, Bazı değerlerle oynamamak gerekiyor. Türkiye'nin bir gerçeği var. Biz altı oka çarşaf giydirmedik. Biz çarşafa altı oku takıyoruz. Çok iyi biliyoruz ki o insanlarımız AKP'nin tekelinde kaldıkları sürece, özgürlüklerine kavuşmayabilirler. Devrimlerin ve devrimcilerin partisinde de özgürlüklerine kavuşabilirler. Kimsede bundan rahatsızlık duymasın. Birkaç arkadaşımızın örtüyle, giydiği çarşafla CHP katılması üye olması, CHP'nin ilkelerinin değiştiği anlamına gelmez. Eğer birileri böyle düşünüyorsa, büyük saplantı ve çıkmaz içinde olduklarını bilsinler.”

CHP'nin 21 Aralık günü tüzük ve program kurultayı yapacağını hatırlatan Alı Kılıç, yeni bir vizyonla halkın karşısına çıkacaklarını belirtti. Kılıç, programda Göçmen Bakanlığı'nın da kurulmasının yer aldığını belirtti.