BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.435,32
HABER /  MEDYA

'Çar Putin ve Sultan Erdoğan buluşuyor'

Bugün Türkiye’ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın görüşme yapacak olmasına ilişkin Alman dergisi Focus çok çarpıcı bir yorum yaptı.

Abone ol

Alman dergisi Focus, bugün Türkiye’ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşmeye ilişkin flaş bir açıklama yaparak , ‘Çar Sultan’la buluşuyor‘ başlığını kullandı.

"RAMBO POLİTİKACILAR BATIYA KARŞI BİR İŞBİRLİĞİ YAPAR MI?"

İki lideri ‘Rambo politikacılar‘ diye nitelen Focus dergisi, değerlendirmesinde ”Her iki lider hakkında da şu anda Batı’da pek iyi konuşulmuyor. Putin, Batı’nın yaptırımlarına kızıyor, Erdoğan Batı’yı sömürgeci olarak görüyor ve nefret söylemine başvuruyor. Şimdi bu ikili buluşuyor. Rambo politikacılar, batıya karşı bir işbirliği yapar mı?” dedi.

"ERDOĞAN GİDEREK PUTİNLEŞİYOR"

Dergi, ayrıca, Erdoğan ve Putin’in ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve IŞİD’e karşı mücadele gündemiyle bir araya geleceklerini ancak birbirlerine ‘Batı’yı şikayet edeceklerini’ , Erdoğan’ın Putin’in yolundan gittiğini ve vücut diliyl otoriter siyasi tarzı başta olmak üzere, Batı’ya şüpheci yaklaşımının da Putin’le aynı olduğunu öne sürdü. Humboldt-Viadrina Okulu’nda Ortadoğu ve Kuzey Afrika Yönetim Merkezi Müdürü olan Steinbach, ”Erdoğan giderek Putinleşiyor” ifadelerine yer verdi.