BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.396,83
HABER /  GÜNCEL

Çapraz fikir adamıydı

Trafik kazası sonucu vefat eden Gazeteci Kemal Çapraz, Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen bir panelle anıldı.

Abone ol

Çapraz'ın 16 Eylül 2008'de Kartal'da geçirdiği trafik kazası sonucu ölümünün ardından yayın hayatına ara veren ''Ufuk Ötesi Gazetesi''nin çalışanları tarafından gerçekleştirilen panele, gazete çalışanları ve Çapraz'ın arkadaşları ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Panelde, Kemal Çapraz'ın hayatını ve çalışmalarını anlatan slayt gösterisinin ardından Prof. Dr. Ali Osman Özcan, Dr. Yusuf Gedikli, gazeteci-yazar Avukat Şahin Zenginal ile gazeteci-yazar Bayram Akcan birer konuşma yaptı.

Çapraz'ı anlatırken gözyaşlarını tutamayan Prof. Dr. Özcan, ''Çevresine ışık saçan bir insanın ölümü, Türk dünyası açısından büyük bir kayıptır. O bir fikir adamıydı, gazeteyi büyük yokluklar içerisinde her ay çıkarmayı başardı'' dedi.

Şahin Zenginal da, Çapraz'ın değerinin ölümünden sonra anlaşıldığını ifade ederek, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

''Onun 78 sayı her ay tek başına yayımlamayı başardığı Ufuk Ötesi Gazetesini, biz 10 kişi bir araya gelerek Kemal Çapraz özel sayısı olarak ancak 3 ayda çıkarabildik. Çapraz'ın en büyük hayali gazeteyi önce haftalık ardından da günlük çıkarmaktı. O, bu amacına ulaşamadan hayata veda etti. Biz de onun ardından bu hayalini gerçekleştirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz.''