BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cannes Film Festivali, Woody Allen'la açılacak

64. Cannes Film Festivali önümüzdeki saatlerde Amerikalı ünlü yönetmen Woody Allen'ın romantik komedi filmi Midnight in Paris (Paris'te Geceyarısı)'nın galasıyla açılacak. Filmde Carla Bruni'nin de ufak bir rolü var.

Abone ol

64. Cannes Film Festivali, Amerikalı ünlü yönetmen Woody Allen'ın romantik komedi filmi Midnight in Paris (Paris'te Geceyarısı)'nın galası ile açılacak.

Filmde Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nın eşi Carla Bruni'nin yanısıra, Owen Wilson, Rachel McAdams ve Marion Cotillard rol alıyor.

Carla Bruni, dün "kişisel nedenler yüzünden" filmin galasında yer almayacağını açıklamıştı. Bu açıklama, bir süredir basında dolaşan Bruni'nin "hamile olduğu" söylentilerini büsbütün alevlendirmişti.

İngiliz sineması bu yılki Altın Palmiye ödülleri için yarışacak olan tek filmi "We Need to Speak about Kevin" (Kevin Hakkında Konuşmamız Gerek) ile iddialı.

Lionel Shriver'ın birkaç yıl önce büyük yanı uyandıran romanından uyarlanan ve bir lisede girişilen katliama kadar yaşanan olayları konu alan filmin yönetmeni İskoç Lynne Ramsay.

Filmin başrollerinde ise Tilda Swinton ve John C Reilly var.

Bu yılki uluslararası festival jürisinde, Jude Law ve Uma Thurman yer alıyor. Jüri başkanıysa Robert De Niro.

22 Mayıs'a dek sürecek olan Cannes Film Festivali'nde Hollywood'un Johnny Depp, Angelina Jolie ve Jodie Foster gibi oyuncularla boy göstermesi bekleniyor.

Bu yılki festivalde en çok konuşulan bir başka yapım da, Amerikalı Terrence Malick'in uzun zamandır beklenen filmi The Tree of Life (Hayat Ağacı).

Brad Pitt ve Sean Penn'in rol aldığı filmde, 1950'lerde Amerika'nın orta bölgesinde geçen bir aile öyküsü anlatılıyor.

Daha önce Altın Palmiye Ödülü almış olan İspanyol Pedro Almodovar'ın, Danimarkalı Lars von Trier'in ve Belçikalı Dardenne kardeşlerin son filmleri de bu yılki Cannes Festivali'nde gösterilecek.

Festivalde ayrıca, yarışma dışı filmler arasında galası yapılacak iki Hollywood filminin devamı olan, Kung Fu Panda 2 ve Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (Karayip Korsanları: Gizemli Denizlerde) filmleri de yer alıyor.

Festival sırasında dağıtımcılara, muhtemel alıcılara ve medya mensuplarına yüzlerce film gösterilecek.

Hapisteki İranlı yönetmenlere onur ödülleri

Bu arada 64. Cannes Film Festivali'nde, halen hapiste olan İranlı yönetmenler Cafer Panahi ile Muhammed Rasulof onurlandırılacak.

Rasulof'un "Elveda" ve Pahani'nin "Bu Bir Film Değildir" adlı filmleri de festivalde gösterilecek.

Panahi'ye ayrıca Fransız Film Yönetmenleri Derneği'nin "Altın Fayton" ödülü verilecek.

Her iki film yönetmeni geçen Aralık ayında İran'daki düzene karşı yaptıkları çalışmalar gerekçe gösterilerek mahkum edilmişti. Her iki yönetmen ayrı ayrı davalarla 6 yıl hapis cezasına çarptırıldılar.