BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'yi 'Gerilla' tanıtacak!

AK Parti Ümraniye ilçe teşkilatı reklam çalışmalarında Türkiye'de ilk olan 'Gerilla' taktiğini kullandı!

Abone ol

Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı, seçim kampanyasında, reklamcılık modeli olarak bilinen 'gerilla marketing' yöntemini kullandı.

Birbirinden farklı 12 temel Ak Parti icraatını anlatan 4 metrelik köpük totemler, ilçenin en işlek caddesine gece rastgele yerleştirildi.  Sabah sokağa çıkan ilçe sakinleri gördükleri karşısında şaşkına döndüler. Kısa bir şaşkınlık sonraı, dev totemlerin reklam olduğu anlaşıldı. 

'Gerilla Totemler' Türkiye'de ik kez kullanılıyor. Dünya reklamcılık literatüründe "gerilla marketing" olarak anılan yöntem Türkiye'de ilk defa bir politik kampanyada kullanılıyor.

Doğası gereği çarpıcı, hayranlık uyandırıcı, etkili, kontrol edilemez niteliği ile kendi mecrasını oluşturan gerilla marketing modeli outdoor mecrada denenmemiş bir biçimde Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı tarafından sahaya indiriliyor. Böylece Gerilla Marketing modeli outdoor mecrasında Türkiye'de bir ilke imza atıyor bir siyasal iletişim kampanyasında ilk defa kullanılıyor.

Gerilla Totemler, Türkiye'deki klasik siyasal iletişim kampanyalarının formel, bilinen ve çok aşina olunan mecralar üzerinden seçmenle buluştuğu tesbitine alternatif düşünen bir beyin takımının işi olarak % 100 yerli bir düşünce ürünü olarak ortaya çıktı.