BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Canlıda Kılıçdaroğlu kavgası

CHP'nin adayı Kılıçdaroğlu, gecekonduyu anlatırken Fikri Akyüz itiraz etti. Akyüz ile Kılıçdaroğlu arasında tartışma yaşandı.

Abone ol

İNTERNETHABER

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'un eski halini ve gecekonduları anlatırken tartışma çıktı. Akyüz, Kılıçdaroğlu'nun gece kondu kavramını eleştirirken Mehmet Metiner ise Erdoğan'a yöneltilen vize eleştirilerini ise kabul etmedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'u en az Erdoğan kadar tanıdığını söylerken tartışma yaşandı. FOX TV'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul'a geldiğinde gecekonduda yaşayaşan akrabalarında kaldığını söyleyince gazeteci Fikri Akyüz itiraz etti. Akyüz, sürekli gecekondu kavramına övgüler yağdırdığını söyleyerek İstanbul'a talip bir ismin böyle bir vizyona sahip olmasının kabul edilebilir olmadığını söyledi.

METİNER'İN ERDOĞAN SAVUNMASI

Akyüz'le yaşanan bu tartışma sırasında CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Erdoğan'ın gecekondular için gündeme getirdiğini iddia ettiği "vize uygulayalım" sözlerini söylemesine üzerine programda bu kez Erdoğan kavgası yaşandı. Erdoğan'ın büyükşehir belediye başkanlığı döneminde danışmanı olduğunu söyleyen gazeteci Mehmet Metiner, bu sözlerin Tekin'in ifade ettiği anlamda söylenmediğini ifade etti. Metiner, bu konuda sadece göçle ilgili bir çalışma yapılacağını söylemesi üzerine Tekin, bu tür uygulamalar geçmişte kalmıştır diyerek itiraz etti.

TEKİN NEDEN SİZİNLE?

Programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Gürsel Tekin'e de ciddi eleştiriler yönetildi. Akyüz, "ne zaman Kılıçdaroğlu'nu görsem yanında siz varsınız bu ne anlam taşıyor" sorusu, programda buz gibi bir havanın esmesine neden oldu. Akyüz, bu görüntünün kendisi için Kılıçdaroğlu'nu belediyecilik konusunda yetersiz olduğunu ve açıkları kapamak için bu tür programlara Tekin'le birlikte katıldığı anlamı taşıdığını söylemesi üzerine yeni bir tartışma yarattı. Metiner, neden birbirimizi açıklarımızdan vuruyoruz derken Tekin ise programa davet edildiği için geldiğini söyledi. Akyüz ise programa sadece Kılıçdaroğlu'nun davet edildiğini iddia etti.