BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  GÜNCEL

Canlı yayında 'eski gözyaşları görüntüsü' Almanları kızdırdı

Alman televizyonu Almanya'nın İtalya ile oynadığı Euro 2012 maçı sırasında İtalya'nın ikinci golü ardından bir Alman kadının gözyaşı dökmesi görüntülerinin yayınlanması hakkında şikayette bulunacak.

Abone ol

Alman televizyonu, Almanya'nın İtalya ile oynadığı Euro 2012 maçı sırasında İtalya'nın ikinci golü ardından bir Alman kadının gözyaşı dökmesi görüntülerinin yayınlanması hakkında şikayette bulunacak.

Yüzünde Alman bayrağının renkleri resmedilmiş olan kadın, aslında o gözyaşlarını, maç başlamadan önce, futbolcular sahaya çıktıkları sırada duygulandığı için döktüğünü belirtti.

Maç sırasında söz konusu seyircinin görüntüsü Almanların tümünün duygularını yansıtır nitelikteydi. Almanya, favori olarak görüldüğü şampiyonadan elenmesine neden olacak ikinci golü yedikten sonra, kameralar, gözünden yaşlar süzülen genç bir Alman kadının yüzünde odaklandı.

Ama aslında bu gözyaşları, o anın yaşları değildi.

Alman taraftar, milli takımının yenilgisi yüzünden değil, maç daha başlamadan, Almanya futbolcuları sahaya adım attıklarında heyecanını tutamayıp gözyaşı dökmüştü.

Ve bu kare de, canlı yayın sırasında, yayına eklenmişti. Televizyon sözcüsü Joerg Schoenenborn UEFA tarafından yayına sokulan görüntülerin "kabul edilemez olduğunu" bildirdi.

Euro 2012'de, eski bir görüntünün canlı yayına eklenmesi olayı ilk değil. Turnuvanın başlarında, Alman Teknik Direktör Joachim Löw'ün, takımı sahada zorlu bir oyun çıkarırken, kenarda top toplayan bir gençle şakalaşması görüntülenmiş ve bu kareler canlı yayına eklenince, seyircilerde Löw'ün saçmaladığı izlenimi uyanmıştı.

Oysa o görüntü de, antrenman sırasında çekilmişti.

Şimdi Alman televizyonu, canlı yayının gerçekten 'canlı' olması gerektiğine işaret ederek, yayınlanan görüntülerle ilgili olarak şikayette bulunmaya hazırlanıyor.