BIST 10.298
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.455,34
HABER /  GÜNCEL

Canlı bomba son anda yakalandı

Şüphe üzerine durduruldu. Facia son anda önlendi. Bakın üstünden neler çıktı.

Abone ol Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, çantasında 2 dinamit lokumu ve fünye bulunan kişi gözaltına alındı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün sabaha karşı Cumhuriyet Meydanı'nda devriye gezen güvenlik güçleri, Kaymakamlık belediye binası ile bazı siyasi partilerin ilçe başkanlıkları ve seçim bürolarının olduğu bölgede yalnız dolaşan M.K'yi (52), şüphe üzerine durdurdu.

Zanlı, elinde taşıdığı çantada yapılan aramada, 2 dinamit lokumu ile fünye, elektrikli kapsül ve bir parke taşı bulunması üzerine gözaltına alındı. Kütahya'nın Hisarcık ilçesine bağlı Hasanlar beldesinde oturduğu, Tavşanlı'nın Nusretler köyünde bulunan manyezit maden ocağında çalıştığı ve patlayıcı malzemeleri çalıştığı yerden çaldığı iddia edilen M.K'nin ifadeleri doğrultusunda boş bir arazide arama yapıldı.

Aramada, zanlının çalıştığı maden ocağından çalarak sakladığını öne sürdüğü 12 dinamit lokumu, 13 fünye, av tüfeği, 5 gazlı saniyeli fitil ile 15 metre uzunluğunda elektrik kablosu bulundu.

Akli dengesinin yerinde olmadığı, olay sırasında alkollü olduğu ve uyuşturucu hap kullandığı öne sürülen zanlının emniyetteki sorgulamasında, dinamitleri ve diğer malzemeleri balık avlamakta kullanmak için çaldığını söylediği öğrenildi. Emniyet yetkilileri, olayın siyasi bir boyutunun olmadığını bildirirken, sorgulaması tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi.