BIST 10.002
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL

Canlı bomba 'Rus vatandaşı Riana Ramazova'

İçişleri Bakanı Efkan Ala Sultanahmet saldırısını düzenleyen intihar bombacısı ile ilgili "kimliğini tespit ettik" dese de şu an için bunu açıklamayacaklarını belirtti. Basında ise saldırganın Rus vatandaşı Riana Ramazova olduğunu yazıldı.

Abone ol

İçişleri Bakanı Sultanahmet saldırısını düzenleyen ve bir polis memurunu öldüren intihar saldırısı ile ilgili "Çok önemli mesafeler kat ettik. Kimliğini de tespit ettik" dedi.

Ala 'Soruşturmanın selameti ve irtibatların ortaya çıkarılması bakamından bu aşamada ayrıntılı açıklama yapmayı uygun görmüyoruz" diyerek devam etti.

Doğan Haber Ajansı (DHA) ise intihart bombacısının Riana Ramazova adlı Rus vatandaşı bir kadın olduğunu yazdı.

DHA'nın haberinde Ramazova'nın kimliğinin olay yerinde bulunan cep telefonundaki bilgilerden tespit edildiği de ifade edildi.

Hürriyet gazetesinin internet sitesinde yer alan bir diğer haberde de saldırganın Rus vatandaşı olduğu bilgisi yer aldı.

'Tutuklamalar oldu'

İç Güvenlik Paketi tasarısının Meclis İçişleri Komisyonu'ndaki görüşmelerine katılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Efkan Ala, Dolmabahçe Sarayı ana nizamiyesine yönelik yapılan saldırı girişimine dair de gözaltılar olduğunu belirtti ve "Siz tabi o an bir hadise olursa onu duyuyorsunuz. Sizin de haberiniz olmayan bir takım çalışmalar yürütülüyor, bazı gözaltılar oldu, onlar tutuklandı" dedi.

Emniyet birimlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü de ifade eden Ala, "Sonuçları biraz sabrederseniz göreceksiniz" diye ekledi.

Sultanahmet'teki Turizm Şube Müdürlüğü'ne yönelik intihar saldırısında, saldırgan Kenan Kumaş isimli bir polisi ölmüştü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, saldırganın üç bombayla geldiğini, birisini patlattığını ve diğer iki bombanın da emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini ifade etmişti.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise İngilizce konuşan saldırgan kadın cüzdanını kaybettiği bahanesiyle binaya girdiğini ve üzerindeki bombayı da bina içerisinde patlattığını belirtmişti.