BIST 10.083
DOLAR 32,45
EURO 34,86
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Çankırı'da okullar tatil mi yeni hava durumu

Çankırı'da kar yağışı devam ediyor. Yeni hava durumu raporlarına göre hafta boyunca kar devam edecek. Çankırı valiliği okulların tatil edildiğini açıkladı.

Abone ol

ÇANKIRI'da kar yağışı bastırdı okullar tatil edildi. Yeni hava durumu raporlarına göre kar yağışı etkisini aralıklarla arttıracak ve hafta boyunca devam edecek. Çankırı Valiliği bugün okulların tatil edildiğini açıkladı. Peki yarın 12 Şubat perşembe okullar tatil edilecek mi, valilik bu kararı yarınkı hava durumu raporlarına göre verecek.

Çankırı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve 7 ilçede, eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Çankırı Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez ve ilçelerden Çerkeş, Korgun, Eldivan, Atkaracalar, Bayramören, Yapraklı ile Orta'da yatılı bölge okulu dışında yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün tatil edildiği kaydedildi.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

screen-shot-2015-02-11-at-9.09.20-am.png

Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Hatay'ın kıyı kesimleri ile Adana, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Marmara'nın doğusu ile Hakkari ve Düzce çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneydoğu, iç ve batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (30-60 km/saat), Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (60-80 km/saat) ve öğle saatlerine kadar tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Hatay'ın kıyı kesimleri ile Adana, Gaziantep ve Kilis çevrelerinde kuvvetli kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu ile Hakkari ve Düzce çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Marmara, Kıyı ve Kuzey Ege, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneyinde kuvvetli (40-60 km/saat), Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında yer yer fırtına (60-80 km/saat) ve öğle satlerine kadar tam fırtına(80-100 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.