BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,86
ALTIN 2.444,90
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler.

Abone ol
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'den Kılıçdaroğlu'na sert sözler. CHP liderinin Esed ile aynı yatağa girdiğini söyleyen Canikli, CHP'nin Hitler'e bile sempati duyduğunu iddia ederek, "Sayın Kılıçdaroğlu şeytanla bile ittifaka girer" diye konuştu.

Nurettin Canikli, Giresun'da katıldığı il, ilçe ve belde belediye başkan adayları tanıtım programında yaptığı konuşmada, belediye başkanlarının üzerine tarihi yük yüklendiğini söyledi.
 
Milletin üzerlerine 11 yıldır yüklediği hizmet yüküne çok aşina olduklarını ifade eden Canikli, "30 Mart'ta yeniden bir bayram olacak inşallah, yeniden milli iradenin şahlanışı ortaya çıkacak" diye konuştu.

CANİKLİ'NİN BELİNDEKİ SİLAH TARTIŞMA YARATTI- TIKLA 
 
Canikli, sandığın kurulduğu günün kendileri için bayram olduğunu belirterek, "AK Parti için bayramdır, ak kadrolar için bayramdır, milletimizin bayramıdır çünkü milletimizin iradesinin şahlandığı, sandığın kurulduğu gündür. Bazıları için azap günü olabilir, bazıları sandığın kurulmasını hiç istemeyebilir" değerlendirmesinde bulundu.
 
"ESED İLE İTTİFAKA GİRİYOR"
 
"Sayın Kılıçtaroğlu da herkesle ittifaka giriyor, içeride ve dışarıda kim olursa olsun, ne ilke var, ne bir şey, bugün başkasıyla, yarın öbürüyle" diyen Canikli, "Düşünün, 'bize zarar versin' diye tarihimizin en kanlı diktatörlerinden Esed'le bile ittifaka giriyor. Aynı çuvala, aynı yatağa giriyor. Bugün Esed iktidarı bu kadar uzamışsa CHP'nin onlara verdiği moral desteğinin çok büyük payı vardır" ifadesini kullandı.
 
Geçmişe bakıldığında CHP'nin diktatörlere karşı sevgisi ve aşinalığı olduğunu ileri süren Canikli, bunun sürpriz olmadığını savundu.
 
Canikli, 1940'lı yıllarda CHP yönetiminin Hitler'e sıcak mesajlar gönderdiğini iddia ederek, şunları kaydetti:
 
"Hitler'e gönderdiği o sevgi dolu mesajlar... Yani CHP'nin genetik yapısında var, herkesle ittifaka giriyor. Sayın Kılıçdaroğlu şeytanla bile ittifaka girer. Bunu yaptığını duyarsanız hiç şaşırmayın, iktidar olmak için o kadar gözünü hırs bürümüş ki... Sayın Kılıçdaroğlu, tekrar söylüyorum, bu yol doğru yol değil. Bu yol sana millete hizmet etme kapılarını açmaz. Bunun yöntemi, bizim bayramımız, samimi insanların bayramı seçim sandığı. Oradan çıkan iradeye saygı duyacaksın."
 
PARALEL DEVLET TARTIŞMALARI
 
Canikli, son zamanlarda paralel yapı odaklı, temel amacı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, sağlam iradeyi devre dışı bırakmak, oyun dışına itmek olan hareket başladığını, bu tür paralel yapıların Türkiye'nin geleceğini ve güvenliğini tehdit edeceğini dile getirerek, "Gerçekten irade sağlam, şu 11 yılda sayısını bizim de hatırlamadığımız ve geçmiş dönemlerde her birisi bir hükümet götürecek darbe ve benzeri teşebbüsler meydana geldi ama Allah'ın izniyle, milletimizin duasıyla, o sağlam iradeyle onları aştık, aşmaya devam edeceğiz. En sonuncusunu da aşacağız Allah'ın izniyle. oOdan yana hiç kuşkunuz olmasın" şeklinde konuştu.