BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli'den 1 Kasım değerlendirmesi

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, 1 kasım seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Abone ol

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "Artık bundan sonra terör örgütü ve onun destekçileri de Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan faaliyetlerine devam edemeyecektir. Çünkü psikolojik ve moral üstünlüğü millettedir. Millet bu seçim sonuçlarıyla buna da mührünü vurmuştur" dedi.

Canikli, partisinin Giresun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin milletin desteğiyle tek başına iktidara geldiğini belirtti. 

AK Parti'ye desteklerinden dolayı Türk halkına teşekkür eden Canikli, 7 Haziran Genel Seçimi'nin ardından ortaya çıkan siyasi istikrarsızlığın da 1 Kasım'da ortadan kalktığını dile getirdi.

Milletin 1 Kasım seçimiyle inisiyatifi tekrar eline aldığını ifade eden Canikli, "Millet son derece kritik bir anda olaya müdahale etti, damgasını vurdu. İnisiyatifi ele aldı ve kördüğümü çözdü. Bu milletin, ne kadar olan biten her şeyin farkında olduğunu, şu sonuçlarla bir kez daha gördük. 7 Haziran Genel Seçimi sonrası siyasi istikrarsızlığın artık başta ekonomik göstergeler olmak üzere birçok alanda olumsuz etkilerini göstermeye başladığı bir anda, içeriden ve dışarıdan Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik saldırıların arttığı bir zamanda milletimiz tekrar inisiyatifi ele aldı. Sözünü de çok güçlü şekilde söyledi" diye konuştu.

Canikli, seçim sonucuyla sadece Türkiye için değil başta bölge coğrafyası olmak üzere tüm dünyaya önemli mesajlar verildiğine işaret ederek, "Çünkü Türkiye'deki siyasi gelişmelerle sadece içerideki aktörler ilgilenmiyor. Hatta son yıllarda daha yoğun bir şekilde bütün batı dünyası ve tüm dünyadan güçlü çevreler, Türkiye'deki seçimleri takip etmekte, hatta yönlendirmeye çalışmaktaydı. Bu Türk milletinin, bu coğrafyanın ve kaderini bu milletin kaderiyle eşitlemiş olan bütün mazlum milletlerin bütün dünyaya mesajıdır aynı zamanda" ifadesini kullandı.

Bu seçimin kendilerine görev verdiğini, büyük bir sorumluluk yüklediğini vurgulayan Canikli, "Muhalefet çökmüştür. Muhalefet söylemleriyle çökmüştür. Eylemleriyle, açıklamaları ve politikaları ile muhalefet Türkiye'de çökmüştür. Bütün olarak çökmüştür. Sadece bir muhalefet partisi değil, muhalefet tamamen çökmüştür. Bu açıdan da hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Milletimiz muhalefetin bu yaklaşımını, tarzını ve söylemlerini sandığa gömmüştür, beğenmemiştir. Temenni ediyoruz budan sonra daha sakin, seviyeli ve kavganın, gürültünün, hakaretin olmadığı bir siyasi ortamının oluşumuna, muhalefet katkı sağlar" dedi.

"Türkiye'nin geliştirilmesi, zenginleşmesi ve daha da kalkındırılması için çalışacağız"

Canikli, bugün piyasalarda döviz kuru ve faiz oranlarındaki düşüşün, beklendiği yönde gerçekleştiğine dikkati çekerek, Türkiye'nin geliştirilmesi, zenginleşmesi ve daha da kalkındırılması için çalışacaklarını bildirdi.

Bu oy oranları itibariyle bundan sonra hiçbir şekilde Türkiye'nin zayıflatılması, bölünmesi, farklı birtakım siyasi oluşumların gündeme getirilmesinin de önünün kesildiğini belirten Canikli, şunları kaydetti:

"Çünkü Türkiye'nin her bölgesinden güçlü bir şekilde Ankara'nın öncülüğünde birlik ve beraberlik içerisinde yaşama iradesi ortaya çıkmıştır. Bunu aynı zamanda böyle okumak gerekir. Özellikle HDP'nin bu kadar yüksek oranda oy kaybının anlamı budur. Vatandaşlarımızın, bölücü politikalarına kırmızı kart göstermesi, geçit vermesi ve onlara 'dur' demesidir. HDP ve onun birlikte hareket ettiği terör örgütü ve diğerlerinin bu politikalarına bölgede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere bütün Türk milletinin her ferdi kuvvetli şekilde itirazını bu şekilde ortaya koydu. Bundan sonra göreceksiniz terörle mücadelede çok kısa sürede sonuç alınacaktır. Artık bundan sonra terör örgütü ve onun destekçileri de Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü hedef alan faaliyetlerine devam edemeyecektir. Çünkü psikolojik ve moral üstünlüğü millettedir. Millet bu seçim sonuçlarıyla buna da mührünü vurmuştur."