BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Canikli: CHP'yi şuan Kılıçdaroğlu'nun yönetmediğini biliyoruz!

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 16 Nisan anayasa referandumuna ilişkin konuştu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, yeni sistemin Türkiye için önemli olduğunu vurgulayarak, 16 Nisan'da milletin sisteme gerekli desteği vereceğini kaydetti.

Canikli, akla bazı komplo teorileri geldiğini de söyledi.

Mevcut sistemin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın lehine ve bütün yetkilerin mevcut olduğunu ifade eden Canikli, şunları kaydetti:

"Şu anki sistem Cumhurbaşkanımız açısından daha rahat, daha konforlu. Hiç kimse hesap soramıyor. Şimdi kendisini hesap sorulabilir hale getiriyor. Söylenenlere bakın, 'böyle diktatörlük olur mu?' Kılıçdaroğlu, esas diktatörlük arıyorsan, eğer tek adamsa diktatörlük, sen de CHP'nin Genel Başkanı olarak tek adamsın. Ya da çok meraklıysan, al yanına iki tane daha adam, birlikte götürün CHP'yi. Gerçi CHP'yi de şu an Kılıçdaroğlu'nun yönetmediğini biliyoruz.

BÖYLE BİRİNİN GÖREVDE OLMASI ÇOK ÜZÜCÜ

Türk siyasi tarihinde yalanın hiç bu kadar yoğun kullanıldığı bir dönem olmamıştır. Özellikle Sayın Kılıçdaroğlu ve ekibinin sistemle ilgili söylediklerinin tamamına yakını yalan. 'O sistem gelirse Cumhurbaşkanı kararname ile bütün muhtarlıkları kapatacak, memurları görevden atacak' diyor. Birincisi, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, bugün Bakanlar Kurulu gibi kanunla düzenlenmiş alanlarda kararname çıkartılamıyor, ikincisi Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile özlük haklarına ilişkin düzenleme yapılamaz. Öyle bir yalan ki, kuyruklu yalan... Bu kadar yalanı kolay söyleyen bir ana muhalefet partisi liderinin görevde olmasına çok üzülüyoruz. Bu millet, CHP seçmeni bunu hak etmiyor. O kadar inanılmaz şekilde yalan söylüyor ki, bazen de alamıyor hızını, yalanı ne zaman söyleyeceğini muhtemelen karıştırıyor, zihninin gerisinde olanı, kendi açısından açığa çıkmaması gerekeni kaçırıyor. Mesela, bizim önerdiğimiz sistemi eleştiriyor, 'cumhurbaşkanı bir partinin genel başkanı olur, başbakan da bir başka partinin genel başkanı olur, kavga ederler' diyor. Biz de tam bunu söylüyoruz zaten. Hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam ediyor."

Canikli, Başbakan Binali Yıldırım'ın sistemi anlatmak için kullandığı "İki kaptan bir gemiyi batırır" sözlerini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu da sanki Başbakanımızın bu konuşmasından bir şey yakalamış, keşfetmiş gibi 'bak, sen öyle diyorsun ama uçağı iki pilot kullanıyor' dedi. Biri kaptandır, diğeri yardımcıdır, burada bile hatalı" dedi.