BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.310,97
HABER /  MEDYA

Çandarlı Süleyman kimdir Bizans'a rüşvet ipe götürdü!

Çandarlı Süleyman kimdir, neden idam edildi ve Çandarlı Süleyman'ın Osmanlı devletindeki yeri ve önemi ne soruları dünkü Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi ile merak konusu oldu. Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu olan Çandarlı Süleyman'a Erol Afşin hayat veriyor. Çandarlu Süleyman Bizans'a rüşvet verirken yakalanmış ve idam edilmişti. Peki Erol Afşin kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında.

Abone ol

Çandarlı Süleyman kimdir, neden idam edildi, ölüm sebebi neydi ve Çandarlı Süleyman'nın Osmanlı devleti için önemi beydi soruları dün akşamın en çok merak edilen sorularının başında geldi. Kanal D'nin iddialı yapımı Mehmed Bir Cihan Fatihi'nde yer alan tarihi karakterlerden biri olan Çandarlı Süleyman Çelebi'nin hayatı ve hakkında bilinmeyenler araştırılıyor. Sevilen dizide Süleyman Çelebi'yi Erol Afşin canlandırıyor. Peki, Çandarlı Süleyman Çelebi kimdir? Çandarlı Süleyman Çelebi'yi canlandıran Erol Afşin kimdir?

ÇANDARLI SÜLEYMAN ÇELEBİ KİMDİR: Osmanlı Devleti'nde yaşayan önemli ve köklü bir aileye mensup olan Çandarlı Süleyman Çelebi, 1439-1453 tarihleri arasında sadrazamlık yapmış ve yaşadığı dönemde oldukça güçlü bir isim olan Çandarlı Halil Paşa'nın iki oğlundan biridir. Çandarlı Süleyman Çelebi de babası gibi bir Osmanlı devlet adamıydı. Kazaskerlik gibi önemli bir görev yapan Süleyman Çelebi, tıpkı babası gibi devlet içinde önemli bir güce kavuşmuştu.

Babası Çandarlı Halil Paşa'nın, Bizans'tan rüşvet aldığı iddiası nedeniyle görevden azledilmesinin ardından idam edilmesi sonrası gözden düşmüş ve bulunduğu Kazaskerlik görevinden alınmıştır. Osmanlı tarihinde idam edilen ilk sadrazam olan babasının ardından 1455 yılında vefat etmiştir. Doğum yılı tam olarak bilinmemektedir.

EROL AFŞİN KİMDİR: Okan Üniversitesi'nde Turizm ve Otelcilik eğitimi alan Afşin, eğitimi sırasında daha çok tiyatro çalışmaları yaptı. Ailesinin tüm karşı çıkmasına rağmen oyunculuğa direksiyon kıran Afşin, herhangi bir planı ve yabancı dili olmadan Almanya'ya gitmeye karar verdi. Folkwang Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde çeşitli projelerde asistanlık yaptı. Oyuncu şu ana kadar Ballhaus Tiyatrosu, Maxim Gorki Tiyatrosu'ndaki çeşitli oyunlarda rol aldı. İlk kısa filmi ise Anthony Maras'ın 'The Palace'ı oldu. Adana doğumlu Türk oyuncu Erol Afşin Homeland'deki rolüyle uzun süre adından söz ettirmişti.

Başarılı oyuncu adını, dünyaca ünlü dizi 'Homeland'de rol almasıyla birlikte duyurmuş, bu dizide "Utku" adından bir karakteri canlandırmıştır. Erol Afşin son olarak Kanal D ekranlarında yayınlanan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinde, Sadrazam Çandarlı Halil Paşa'nın oğlu, Çandarlı Süleyman Çelebi karakterini canlandırmaktadır.