BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.432,00
HABER /  GÜNCEL

Çanakkale'de korkutan deprem

Marmara ve Ege Bölgesi, merkez üssü Gökçeada olan Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki depremle sallandı.

Abone ol

Can kaybı ve yaralan kimsenin olmadığı deprem ve devam eden artçı şoklar halkın paniğe kapılmasına neden oldu. Deprem İstanbul ve Kocaeli'nden de hissedildi.

ARTI DEPREMLER DE OLDU

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, merkez üssünün Gökçeada'nın Kaleköy köyü olarak saptadığı 5.3'lük deprem saat 08.33'te yerin 9.8 kilometre derinliğinde meydana geldi. 

26 ARTÇI DEPREM

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, yazılı açıklama yaptı. Depremin başta Çanakkale ve Balıkesir'de olmak üzere civar illerde de hissedildiği ve herhangi bir can kaybı veya hasara yol açmadığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu depremi takip eden bir saat içerisinde AFAD Ulusal Deprem Gözlem İstasyonları tarafından büyüklükleri 2.1 ile 4.1 arasında değişen 26 artçı deprem kaydedildi. Deprem dış merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Gökçeada istasyonunda en yüksek ivme değeri K-G yönünde 86.6 gal olarak ölçülmüştür."

09.28'DE DEPREM

Saat 09.28’ de Merkezüssü Çanakkale Gökçeada Tepeköy olan 4.0 büyüklüğünde deprem daha meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nün son deprem verilerine göre, saat 08.33’te meydana gelen deprem yerin 9.8 kilometre derinliğinde kaydedildi.

KOCAELİ'NDEN İZMİR'E KADAR HİSSEDİLDİ

Ardından gelen 5.3'lük deprem, Çanakkale ve çevresinde şiddetli olmak üzere Kocaeli'den İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedildi. Gökçeada ve Çanakkale'de halk paniğe kapılıp korkuyla sokaklara fırlarken, İstanbul ve Tekirdağ'da da kısa süreli panik yaşandı. Yine merkez üssü Kaleköy olan saat 08.42'de 3.6, saat 08.53'te 3.1, saat 08.57'de 2.2'lik artçı şoklar kaydedildi.

ÇATLAKLAR OLUŞTU

İlk belirlemelere göre can kaybı ve yaralanan olmadığı depremde, Kaleköy ve Gökçeada'da bazı binaların duvarlarında çatlaklar oluştu, evlerdeki eşya devrildi.

BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ŞİDDETLİ HİSSETTİK

Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay "Yüzeysel olması nedeniyle depremi şiddetli hissettik. Ancak ilçe genelinde yaptığımız ilk kontrollerde herhangi bir hasada rastlamadık." dedi.

DEPREM NORMAL

Prof. Dr. Oğuz Gündoğdu yaptığı değerlendirmede, Gökçeada açıklarında meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin o bölge için normal olduğunu açıkladı.