BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  DÜNYA

Mersin’in ciğerleri hala yanıyor

Mersin’in Gülnar ilçesinde dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor. <br/>Zeyne Kasabası’ndaki orman yangını rüzgarın etkis...

Abone ol

Mersin’in Gülnar ilçesinde dün başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları sürüyor.
Zeyne Kasabası’ndaki orman yangını rüzgarın etkisiyle daha da büyüdü. Kontrol altına alınamayan yangını, söndürme çalışmaları sürüyor. Zeyne beldesi belediye binası arkasında ki yamaçta çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kontrol altına alınamayan yangını, söndürme çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
Zeyne Belediye Başkanı Mehmet Bahar, belediye binasının arka tarafında bulunan yamaçta başlayan yangının 2 kilometre uzaklıktaki Alakilise Mahallesi’ne oradan da Silifke ilçesine bağlı Nuri köyüne doğru ilerlediğini söyledi. Zeyne Beldesi ile Nuri köyü arasındaki yaklaşık 10 kilometrelik alanda yangını söndürmek için başlatılan çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bahar, "Orman İşletme Müdürlüğüne ait 5 helikopter, çevre il ve ilçelerden gelen yaklaşık 100 arasöz, 250 personelle yangını söndürmek için mücadele veriliyor. Ayrıca vatandaşlarımız traktörlerin arkasına takılan su tankeri ile yangının söndürülmesine destek veriyor. Yangın bölgesinde şu ana kadar can kaybı yok, ancak ormanlık alan ve zeytin bahçeleri yanarak kül oldu. Aşırı rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor" diye konuştu. Ayrıca Kontrol altına alınamayan yangın, Silifke ilçesine bağlı Nuru ve Senir köylerini tehdit etmeye devam ettiği bildirildi.
(İHA)