BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.400,33
HABER /  DÜNYA

Çanakkale Destanı Tanım Merkezi özel günlerde bedava

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Önceden randevu almak kaydıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Ramazan ve Ku...

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Önceden randevu almak kaydıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Ramazan ve Kurban bayramlarında bütün ziyaretçilerden ücret alınmayacak” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, özel günlerde Çanakkale Destanı Tanım Merkezi’nde önceden randevu alınması şartıyla ücret almayacak. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Ramazan ve Kurban bayramlarında bütün ziyaretçiler, Anneler Günü’nde anneler, Kadınlar Günü’nde ise bütün kadınlar ücretsiz faydalanacak.
Zamanın topundan tüfeğine kadar her şeyin aslına uygun olarak Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nin salonlarında canlandırıldığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Bir milletin canıyla, kanıyla ve bütün değerleriyle var olma mücadelesi verdiği Gelibolu Yarımadası’na ve aziz şehitlerimizin hatırasına olan minnet borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek ve ecdadımızın tarihe altın harflerle yazdırdığı Çanakkale Harbi’ni gelecek nesillere ve dünyaya en etkili ve doğru şekilde anlatabilmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz” dedi.
Çanakkale ruhunu bütün vatandaşların yaşayabilmesi ve anlayabilmesi için giriş ücretlerinde düzenlemelerde bulunduklarını dile getiren Eroğlu, “Önceden randevu almak kaydıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 30 Ağustos Zafer Bayramı, Ramazan ve Kurban bayramlarında bütün ziyaretçilerden ücret alınmayacak. Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın ziyaretçilerden, Anneler Günü’nde bütün annelerden, harp malulü ve gazilerden, engellilerden, şehit yakınlarından, resmi ziyaretçi heyetleri ile merkezin isim yarışmasını kazananlardan giriş ücreti alınmayacak” ifadelerini kullandı.
Bakan Eroğlu, 11 film ve bir sergi salonunun bulunduğu tanıtım merkezine girişte tam biletten 13 lira ücret alındığını, önceden randevu almak ve hafta içi olması kaydıyla bu ücreti yarıya indirdiklerini vurgulayarak, “Bakanlıkların bakanlık düzeyinde yapılan ziyaretleri ile belediye ve seyahat acentelerinin yapacakları turlarda tam bilet giriş ücretini 6,50 TL’ye indirdik. Öğrencilerimiz ile er ve erbaşlar ise 3 TL ödeyecek” diye konuştu.

3 BİN 593 ÖĞRENCİ GELİBOLU’DA AĞIRLANDI
Eroğlu, Bakanlık olarak 81 vilayetten ortaöğretim öğrencilerini, Çanakkale Destanı’nın önemini kavramaları ve milli şuurlarının güçlendirilmesi maksadıyla Gelibolu’da ağırlandığını belirterek, bu kapsamda 3 bin 593 öğrencinin söz konusu parkı gezdiğini söyledi. Gelibolu öğrenci gezilerine iştirak eden 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin öğretmenleri ile birlikte Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Kocadere Çadırlı Kamp alanında misafir edildiğini söyleyen Bakan Eroğlu, Gelibolu Yarımadası ile Milli Park içindeki anıt, müze, savaş alanlarının görevli personel eşliğinde gezdirildiğini vurguladı.

ÇANAKKALE MUHAREBELERİ 11 FARKLI MEKANDA ANLATILIYOR
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çanakkale Gelibolu Yarımadası Milli Parkı Kabatepe mevkiinde tesis edilen tanıtım merkezinde, dünyada benzeri olmayan hologram ile filmin aynı anda kullanılması tekniği ile Çanakkale muharebeleri 11 farklı mekanda anlatılıyor. 8 dilde seslendirme yapılan merkezde, muharebe anı ziyaretçilere adeta yeniden yaşatılıyor. Tesis edilen 11 salonda Nusret Mayın Gemisi’nin mayın döşeme işlemi, Seyit Onbaşı’nın tarihe geçen kahramanlığı, 263 rakımlı tepede Mustafa Kemal’in tarihi emri vermesi, kara ve hava muharebeleriyle birlikte diğer yaşananlar canlandırma tekniği ile ziyaretçilere aktarılıyor.
7 Haziran 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı gerçekleştirilen Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’ni bugüne kadar 170 bin kişi ziyaret etti. Randevular, Orman ve Su İşleri Bakanlığı internet sitesinde yer alan Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi linkinden alınabiliyor.
(İHA)