BIST 10.723
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.426,02
HABER /  GÜNCEL

Çan Kaymakamı Ümitten açıklama

Çan Kaymakamı Ahmet Ümit, hakkındaki iddialara açıklık getirdi. Ümit, haberde yer alan iddiaların gerçeğe aykırı olduğunu söyledi.

Abone ol Çan Kaymakamı Ahmet Ümit, İnternethaber'de 8 Mayıs 2008 tarihinde yayınlanan "Öğretmen dövdü" başlıklı haberle ilgili bir açıklama yaptı.

Ümit'in açıklaması şöyle;


www.internethaber.com adresli haber portalınızda yazılan “Öğretmen dövdü” Başlığı altındaki haberler ve olumsuz içerikli yorumlar tek yanlı ve asılsızdır. Gerçek dışı bu haberler ve yorumlar ile kamuoyu yanlış bilgilendirilmiş ve yanıltılmıştır. Üstelik şahsıma kızım Ş.B.Ü’ye hatta aileme hakaret ve iftiralar edilmiştir.Diğer yandan bizimde asla tasvip etmediğimiz gözaltı olayıyla da Kaymakamlığımızın hiçbir alakası yoktur.

15-16 yaşında lise 2. sınıfta okuyan bir kız öğrencinin yaklaşık 1.80 boyunda ve 33 yaşındaki bay spor öğretmenine tokat atmasının fiziksel olarak mümkün olup olmadığını kamuoyumuzun takdirine bırakıyoruz. Kesin olan şu ki; aynı zamanda başarılı bir öğrenci olan kızımın eğitim ve terbiye anlayışı bu tür eylemlere ve söylemlere asla müsait değildir. 7 Mayıs 2008 günü bir öğretmen tarafından kızım Ş.B.Ü.’ye şiddet uygulanmıştır. Bu durum Adli Tıp ve Hastane Raporları ile sabittir. Olayın asıl mağduru olan kızım haber portalınızda kamuoyuna zanlı gibi sunulmuştur. Halen Adli ve İdari soruşturmalar sürmektedir.

Her ne olursa olsun hadisenin meydana gelişi, gerçeklere aykırı olarak basına yansıma şekli, ve art niyetli bazı çevrelerce kullanılmak istenmesi hem tarafımızı, hem de eğitim- öğretimin en temel unsurlarından ikisi olan, öğretmen ve öğrencimizi ziyadesiyle üzmüştür.

Hayatını eğitim-öğretime adamış, eğitim gönüllüsü bir Kaymakam olarak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize her zaman en değerli varlıklarımız oldukları bilinciyle sevgi ve saygıyla yaklaşılmış, bundan böylede aynı şekilde ilgi ve alakamız devam edecektir. Bu tür tatsızlıkların hiç olmaması dileklerimizle Kamuoyumuza saygıyla duyurulur.