BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,86
ALTIN 2.441,07
HABER /  DÜNYA

Camiyi deve kuşu yumurtaları koruyacak

Bursa’nın Keles ilçesinde, restorasyonu devam eden Merkez Camii haşerelerden deve kuşu yumurtalarıyla korunacak. <br/>Mülkiyeti Vakıflar Bur...

Abone ol

Bursa’nın Keles ilçesinde, restorasyonu devam eden Merkez Camii haşerelerden deve kuşu yumurtalarıyla korunacak.
Mülkiyeti Vakıflar Bursa Bölge Müdürlüğü’nde olan Keles Merkez Camii’nin depreme dayanıksız minareleri yıkılarak yeniden yapılıyor. İçi de onarılan caminin tezyinatı yenileniyor. Üst katı kapatılan caminin alt katında vakit namazları kılınıyor.
Cami imamı Osman Karakuş, örümcek ve haşerelere karşı camiyi deve kuşu yumurtalarıyla koruyacaklarını söyledi. Karakuş, “Yaptığım araştırmada, Mimar Sinan’ın Süleymaniye Camii’ni yaparken avizelerde bulunan kandil çanaklarının aralarına deve kuşu yumurtaları koydurttuğunu öğrendim. Bunun sebebi asırlar sonra ortaya çıkmış. Kurumuş deve kuşu yumurtası, insanın duyamadığı, ancak akrep, örümcek gibi haşeratı uzak tutan bir koku yaymaktadır. Dernek başkanımız Mustafa Korkmaz’a bunu anlattım. Çorum’dan 4 adet deve kuşu yumurtası getirtti. Restorasyon bitince bu yumurtaları caminin dört köşesine koyacağız. Bundan sonra hiçbir haşerat ve örümcek ağı olmayacak" diye konuştu.
(İHA)