BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  DÜNYA

Çatıdan düştü denildi vahşet ortaya çıktı

Konya’da çatıdan düştü denilerek hastaneye kaldırılan ve 17 gün sonra yaşam savaşını kaybeden 15 yaşındaki kız çocuğunun babası tarafından o...

Abone ol

Konya’da çatıdan düştü denilerek hastaneye kaldırılan ve 17 gün sonra yaşam savaşını kaybeden 15 yaşındaki kız çocuğunun babası tarafından oklava ile darp edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetin nedeninin ise kızın gizlediği telefonu annesinin bularak, erkek arkadaşından gelen mesajları babasına göstermesi olduğu belirlendi.
Olay, 26 Kasım 2013 tarihinde Bozkır ilçesi Hamzalar beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, 23 gün önce B.Ç. (15), anten ayarlamak için çıktığı çatıdan inerken düştüğü iddiasıyla bilinci kapalı olarak Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi. 17 gün yoğun bakımda kalan kız çocuğu, verdiği yaşam savaşını kaybetti. Ailesi tarafından cenazesi alınan B.Ç. toprağa verildi. Yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığında doktorlar çocukta bulunan darp izlerini fark etti. Durumu jandarma ekiplerine bildiren doktorlar, kızın şiddete maruz kalması sonucu öldüğünü rapor etti. Bunun üzerine Bozkır Cumhuriyet Savcılığı koordinesinde Konya İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü’nden gelen özel ekip, ilçe jandarmaya bağlı ekiplerle 72 saat aralıksız çalışma yaptı. Darp sonucu ölen B.Ç.’nin evine giden özel ekip, düşme konusuna inanmadıkları gerekçesiyle ailenin ifadesini aldı. Ağabey V.S. (18), “Şakalaşırken oklava ile vurdum” diyerek olayı kabullendi. Daha sonra mahkemeye çıkacağını öğrenen V.S., "Ben bir şey yapmadım, çatıdan düştü" diyerek tekrar olayı inkar etti. Ağabeyin sürekli çelişkili ifadeler vermesi üzerine çevrede de araştırma yapan jandarma ekipleri, öğrendiği bilgiler doğrultusunda operasyon kararı aldı.

CEZAEVİNE GİRMEKTEN KORKAN AĞABEY BABASINI ELE VERDİ
Jandarma ekipleri sabah erken saatlerinde çiftçilik yapan 5 çocuk babası Yahya S. (38), anne H.S. (29) ve oğulları V.S’yi evlerinde gözaltına aldı. Şüphelilerin jandarmada yapılan sorgusunda olayın gerçek yüzü ortaya çıktı. Ailenin ilk önce babanın cezaevine girmemesi için çocuklarına çatıdan düştü dedikleri, daha sonra jandarmanın ısrarı nedeniyle V.S’ye suçu üstlendirdikleri ortaya çıktı. V.S’nin cezaevine girmekten korkması nedeniyle gerçekleri anlatarak, kardeşini babasının döve döve komalık ettiğini söylediği öğrenildi.
Ailesi tarafından 15 yaşında başka biri ile evlendirileceği öğrenilen B.Ç.’nin gizlediği telefonunun üvey annesi H.S. tarafından bulunmasıyla olayın yaşandığı ileri sürüldü. Telefonu bulan annenin, üvey kızının erkek arkadaşından gelen "Seni kimseye yar etmem" mesajını görerek, kocası Yahya S.’ye gösterdiği ortaya çıktı. Bu mesaj üzerine kızını odun ve sonradan getirilen oklava kırılana kadar döven babanın, daha sonra kızının üzerine benzin dökerek yakmak istediği ancak o an ateş bulamayınca yakamadığı iddia edildi.
Anne H.S. ve oğlu V.S.’nin ifadeleri her şeyi ortaya çıkardı. Babanın 2-3 sopayı kırılana kadar kızını dövdüğü, bir ara yorulup oturarak sigara yakınca oğlu V.S.’nin dövmeye devam ettiği ortaya çıktı. Anne ve oğlu ifadelerinde olayın tüm ayrıntılarını anlatırken, babanın da suçlamaları kabul ettiği öğrenildi. Çiftçilik yapan babanın 15 yaşındaki kızını da havuç tarlalarında günlük 40 liraya çalıştırdığı belirlendi.
Bozkır Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen baba, anne ve ağabey adliyeye sevk edildi. Bu sırada üvey annenin ağlaması dikkat çekti.
Baba ve ağabeyin işkencesi sonucu 17 gün verdiği yaşam savaşını kaybeden B.Ç.’nin 1 yaşındayken annesinin kazara vurularak öldüğü öğrenildi. 1999 yılında babanın av yaparken tüfeğini dolu olarak yere bırakması sonucu o tarihte 3,5 yaşında olan V.S’nin tetiğe basmasıyla annesini vurarak ölümüne neden olduğu öğrenildi.
(İHA)