BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  GÜNCEL

Camiye asansör yaparak engelleri aştıracak!

İzmit'te bir camide özellikle soğuk havalarda avluda namaz kılan engelliler için imam yeni bir çalışma başlattı

Abone ol

İzmit'te 17 yıldır imamlık yapan Şener İnce, merdivenleri çıkamadıkları için soğuk havada avluda namaz kılmak durumunda kalan engellileri görünce camiye asansör yaptırmak için çalışma başlattı.

Yenişehir Mahallesi'ndeki Rahmet Camii imamı Şener İnce, bir gün cuma namazı çıkışında engelli 2 vatandaşın caminin merdivenlerini çıkamadıkları için soğuk havada dışarıda namaz kıldığını gördüğünü söyledi. Bu durumun kendisini çok üzdüğünü ifade eden İnce, daha sonra mühendis arkadaşlarına danışarak camiye asansör yapılıp yapılamayacağını araştırdığını, olumlu cevap alınca da çalışmalara başladığını anlattı.

Cami derneği ve ilçe müftülüğünün de kendisini desteklediğini dile getiren İnce, "Projenin temelini attık. Caminin minaresine yerleştireceğimiz asansörle engelliler camiye çıkabilecek. Minarenin alt kısmı geniş. Burayı asansör için kullanacağız. Engelli vatandaşlarımız yukarı çıkacak ve minare ile cami arasındaki bağlantıdan geçerek caminin içine girecek.'' dedi. İnce, bundan sonra yapılacak olan camilerde asansörlerin olmasının gerektiğine dikkat çekti.