BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

'e-okul'u hackleyip karneleri değiştirdiler

Teknoloji karne değiştirmeye engel olamadı. Manisa'da 'e-okul'u hackleyip karnedeki notları değiştirdiler

Abone ol

Velilerin internetten çocuklarının karnelerini görmesini sağlayan sistem karnelerindeki notları değiştirmek isteyen öğrencileri durduramadı. Daha önce karton kağıtlara basılan karne üzerinde tahribatlar yaparak notlar değiştirilirken bu kez hackerlar devreye girdi. Manisa'da 'e-okul'u hackleyip karnedeki notları değiştiler.

20 Eylül 2010 tarihinde başlayan eğitim öğretim yılının ilk yarısı bugün sona erdi. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimdeki 16 milyon 256 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Sabah saatlerinden itibaren karnelerini almaya başlayan öğrenciler iki haftalık yarı yıl tatiline çıktı. Öğrencilerle birlikte 664 bin öğretmenin de yarıyıl tatili başladı. Bu yıl okula başlayan 1 milyon 226 bin öğrenci de ilk kez karne almanın heyecanını yaşadı.

NOTLARI DEĞİŞTİRDİLER

Karne heyecanına Manisa'da yaşanan ilginç bir olayın gölgesi düştü. 'e-okul' sistemini hackleyenler karnedeki notları değiştiler.

Öğretmenlerin durumu fark etmesi üzerine yapılan ilk incelemede, yaklaşık 90 öğrencinin karne notunun değiştirildiği tespit edilerek, olay İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildi. Manisa Vali Vekili Salih Gürhan, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve müfettiş görevlendirildiğini söyledi.

''Gereken neyse yapılacaktır" diyen Gürhan, "Sisteme nasıl girildiği konusunda henüz fazla bir bilgi yok. Müfettiş raporu olmadan, bir bilgi sahibi değiliz. Ancak olay doğru, e-sisteme girildiği ve not tahribatlarının yapıldığı doğru. Valilik olarak gerekli soruşturmayı açtık. Daha sonra konuyu sizlerle paylaşacağız. Yaklaşık 90 öğrencinin notlarında değişiklik yapıldığı konusunda tespitimiz var'' dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Abalı ise söz konusu öğrencilerin bulunduğu sınıflarda karne dağıtılmayacağını belirtti.