BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,60
HABER /  GÜNCEL

Cameron 'futbolda ırkçılık' zirvesi topluyor

Son dönemde İngiltere futbolunda alevlenen ırkçılık tartışması hükümeti harekete geçirdi. Başbakan Cameron, futbolun zirvesindeki isimlerle biraraya gelecek.

Abone ol

İngiltere Başbakanı David Cameron, futbolda son dönemde sıkça gündeme gelen ırkçılık tartışmalarını ele almak üzere bir zirve topluyor.

Sunday Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, zirveye futbolcuların temsilcileriyle futbolu yönetenler katılacak.

Cumartesi günü Old Trafford'da oynanan Manchester United-Liverpool maçında deplasman ekibinin golcüsü Luis Suarez, evsahibinin defans oyuncusu Patrice Evra'yla tokalaşmayı reddettiği için eleştirilere hedef olmuştu.

Suarez, ekim ayında iki ekip arasında oynanan maçta Evra'ya ırkçı hakaretler ettiği iddiasıyla da sekiz maç men cezası almıştı.

İngiliz futbolundaki ikinci ırkçılık tartışmasının odağında ise Chelsea ve İngiltere milli takımının yıldızı John Terry yer alıyor.

Terry yine ekim ayında QPR deplasmanında oynadıkları maçta rakip takımdan Anton Ferdinand'a ırkçı hakaretler etmekle suçlanıyor. İddiaları reddeden Terry hakkında başlatılan soruşturma İngiliz milli takımında da krize neden oldu.

Federasyon'un Terry'yi milli takım kaptanlığından azletmesi üzerine teknik direktör Fabio Capello otoritesine darbe vurulduğunu öne sürerek milli takımdaki görevinden ayrıldı.

Cameron geçen ay katıldığı bir etkinlikte son dönemde yaşanan olayların kaygı verici olduğunu belirtirken, ''Benim mesajım çok net. İngiltere'de ırkçılığa hoşgörü göstermeyeceğiz'' dedi.

Futbolu yöneten kurumlarla kulüpler ve futbolcuların kendilerinin bu konuda rol modeller olmaları gerektiğini belirten Cameron, siyahlardan ve azınlık gruplarından futbol adamlarının futbolda daha fazla söz sahibi olmalarının önemini vurguladı ve bu konuda futbolu yönetenlerin de bunu sağlamak için büyük çaba harcadıklarını vurguladı.