BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cam filmi yasağı kaldırılıyor mu Erdoğan'dan flaş talimat

Cam filmi yasağı kaldırılıyor mu sorusu bugün cevabını buldu. Son günlerin en çok konuşulan konusu cam filmi yasağı için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "yanlış yaptılar düzeltilmesi için talimat verdim" açıklaması geldi.

Abone ol

Türkiye'de son günlerde en çok konuşulan konu Cam filmi yasağı oldu. Peki Cam filmi yasağı mu? Erdoğan'dan düzeltin talimatı geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle bir araya geldi.

ERDOĞAN'DAN YANLIŞI DÜZELTİN TALİMATI

Erdoğan'ın kamuoyunda büyük tartışma yaratan cam filmi yasağıyla ilgili olarak, "yanlış yaptılar düzeltilmesi için talimat verdim" dediği öğrenildi.

CAM FİLMİ YASAĞI KALDIRILIYOR MU?

Erdoğan'ın talimatından sonra herkes bu sorunun cevabını merak ediyor. Cam filmi yasağı kaldırılıyor mu?

Cam filmi yasağı Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından bir düzenleme de araç muayene istasyonlarında yapıldı. Muayenede cam filmi ve sonradan boyanmış camlar 'ağır kusur' kapsamına alındı. Cam film eskiden hafif kusur sayılıyor ve muayeneden geçiyordu. Peki ağır araç muayenesinde ağır kusurlar neler hafif kusur sayılıp muayeneden geçmeyi sağlayan kusur ne?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda araç muayene hizmeti veren TÜVTÜRK, cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili düzenleme hakkında araç sahiplerini uyardı. TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

"TÜVTÜRK, muayene hizmetinin daha hızlı ve sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi amacıyla araç sahiplerini cam filmi ve sonradan boyanmış camlar ile ilgili gerçekleşen düzenleme konusunda uyarı yapılmıştı.  Buna göre, daha önce ‘Hafif Kusur’ olarak değerlendirilen araç cam filmleri ve sonradan boyanan camlar yeni düzenleme ile ‘Ağır Kusur’ sayılacaktı.

Araç muayenesi ağır kusurlar listesinde neler var.

ARAÇ MUAYENESİ AĞIR KUSURLAR TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Araç muayenesindeki hafif kusurlar neler tam listesi: Araç muayenesi sırasında hafif kusur belirlendiğinde muayeneden geçebiliyorsunuz.