BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çalıntı pasaportun 'terörle ilgisi yok'

Kayıp Malezya yolcu uçağına çalıntı pasaportla binen genç erkek yolcunun terörle herhangi bir bağlantısı olduğuna inanılmadığı açıklandı. Çalıntı pasaport taşıyan şahsın 19 yaşında, Almanya'dan sığınma hakkı elde etmeyi uman bir İranlı olduğu belirtildi.

Abone ol

Kayıp Malezya yolcu uçağına çalıntı pasaportla binen genç erkek yolcunun terörle herhangi bir bağlantısı olduğuna inanılmadığı açıklandı.

Malezya polisi, çalıntı pasaport taşıyan şahsın 19 yaşında, Almanya'dan sığınma hakkı elde etmeyi uman bir İranlı yolcu olduğunu bildirdi.

Malezya Emniyet Müdürü Halid Ebu Bekir, genç İranlıların "bir terör örgütüne üye olduklarının tahmin edilmediğini" söyledi ve yetkililerin İranlı yolcunun Almanya'da bulunan annesiyle temas halinde olunduğunu, annenin oğlunu Frankfurt kentinde beklediğini anlattı.

Kuala Lumpur'daki genç bir İranlı da, BBC'ye yaptığı açıklamada çalıntı pasaportla uçağa binen erkek yolculardan birinin okul arkadaşı olduğunu söyledi. Genç İranlı, arkadaşıyla birlikte çalıntı pasaport taşıyan bir diğer İranlının Malezya Havayolları uçağına binmeden önce yanında kaldıklarını ve Avrupa'ya yerleşmeyi umduklarını söyledi. Söz konusu gencin anlattıklarını doğrulamak mümkün olmadı.

Kuala Lumpur-Pekin uçuşunu yapan ve 239 yolcu taşıyan MH370 sefer sayılı Malezya Havayolları uçağı, Cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra kaybolmuştu.

İranlı genç, uçağa çalıntı pasaportla bindiği belirlenen iki yolcudan biriydi. Uzmanlar, uçağa sahte pasaportlu bir yolcunun binmesinin güvenliğin ihlal edilmiş olduğunu gösterdiğini; ancak kaçak göçün çok yaygın olduğu bölgede bu duruma sıkça rastlandığını belirtiyor.

Arama ekipleri uçağı arama çalışmalarını Malakka Boğazı'na kadar genişletti.

Tayland kaynaklı haberlerde Pekin üzerinden Amsterdam'a gitmek üzere yola çıktıkları ve biletlerini bir Tayland seyahat acentasından, İranlı bir aracı üzerinden satın aldıkları kaydediliyor.