BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çalık'tan Kalkınma Konferansı Değerlendirmesi

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık İstanbul 5.Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı'nın ardından açıklamalarda bulundu...

Abone ol

Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılımıyla gerçekleştirilen 2012 İstanbul 5. Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Kanunların genel nüfusa fayda sağlamasını ve sürdürülebilir kalkınmaya götürmesini sağlamak için çalışacağız" dedi.

Avrupa Parlamenterler Forumu-EPF Konsey Toplantısında Çalık, yaptığı açıklamada, "Ulusal bütçelerden, iç ve dış Kaynaklar ve çok uluslu özel sektör dahil diğer kaynaklardan özellikle aile planlaması, gençler için eğitim ve bilgilendirme başta olmak üzere cinsel sağlık ve üreme sağlığı hizmetleri ve anne-çocuk sağlığı için ICPD gündemine yeterli finansmanın tahsis edilmesi konusunda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Öznur Çalık, 5. Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı'nın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "ICPD gündemini destekleyen mevcut mevzuatı gözden geçirmek veya uygun mevzuatın yasalaşmasını sağlamak; bunların uygulamasını izlemek ve söz konusu kanunların genel nüfusa fayda sağlamasını ve sürdürülebilir kalkınmaya götürmesini sağlamak için çalışacağız. Öncelikli alanlarda farkındalığı artırma, sorumlulukları ve sonuç almaya yönelik adımlar: Parlamentodaki ve sivil toplumdaki ortaklarla birlikte çalışarak destekleyici bir mevzuat ve düzenleyici ortam oluşturarak şu hususların üzerinde yoğunlaşacağız, 'Gençlerin güçlendirilmesi, Cinsiyet eşitliğinin korunması ve yaygınlaştırılması ve kadın ve kızların güçlendirilmesi, sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi. Biz Parlamenterler olarak, bu eylemleri hayata geçirmeye ve bu yolda kaydettiğimiz ilerlemeyi sistematik ve etkin bir şekilde izlemeye, ayrıca, Parlamento grupları vasıtasıyla bu ilerleme hakkında düzenli rapor verme ve ulaştığımız sonuçları değerlendirmek üzere iki yıl sonra tekrar buluşmaya söz verdik."