BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.382,41
HABER /  GÜNCEL

Çakıyla ağaca hayat veriyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Mehmet Sümbül’ün el tezgahında hobi olarak yaptığı ahşap heykelcikler görenlerin ilgisini çekiyor. <b...

Abone ol

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Mehmet Sümbül’ün el tezgahında hobi olarak yaptığı ahşap heykelcikler görenlerin ilgisini çekiyor.
Cemalpaşa Mahallesi’nde oturan Mehmet Sümbül’ün (52) ilkokul yıllarında hobi olarak yapmaya başladığı ahşap heykelcikler göz dolduruyor.
Kamalak ve sedir ağaçlarından kesilen kalasları yapacağı heykelciğin ölçüsünde kesen Sümbül daha sonra sadece küçük bir çakıyla işe koyuluyor. Evde boş zamanlarında hobi olarak bu uğraşıyı yaptığını söyleyen Sümbül, normal bir heykelciği 1 ayda bitirdiğini belirtiyor.
İlkokul yıllarında ahşaptan yaptığı Atatürk büstünün okul bahçesinde sergilendiğini anlatan Mehmet Sümbül, "İlk yaptığım Atatürk heykelciği okul bahçesinde sergilenince çok heyecanlandım. O gün bugündür ahşaptan heykelcik yapıyorum. Yaptığım heykelciklerde temam daha çok asker ve Kurtuluş Savaşı ile ilgili figürler. Seyit Onbaşı’dan tutun da kucağında Yunan askeri taşıyan Mehmetçiğe kadar Kurtuluş Savaşı ile ilgili figürleri ahşap heykelciğe dönüştürdüm. Şu ana kadar yaptığım heykelcikleri satın almak isteyenler oldu. Ancak ben satmayı hiç düşünmedim. Bu yaptığım heykelcikleri görenler sadece bir çakı ile yaptığımı görünce de şaşırıyorlar. İleriye dönük en büyük amacım ahşap heykelciklerden oluşan bir sergi açmak" şeklinde konuştu.
(İHA)