BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.434,41
HABER /  GÜNCEL

'Çakıcı'yı çıkarayım derken Öcalan serbest kalmasın!'

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'af çıkarılsın' ısrarı sürerken Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan çarpıcı bir yazı geldi. 'Son kararınız mı Devlet Bey' diye soran Altaylı, "Siz 'Çakıcı yararlansın' derken bir de bakarsınız ki, 'Öcalan da, Şemdin Sakık da' yararlanmış" diye yazdı.

Abone ol

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet kanadı ısrarla "gündemimizde yok" derken MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Ramazan Bayramına kadar af çıkarılsın" ısrarı sürüyor. 'Son kararınız mı Devlet Bey' diye soran Habertürk yazarı Fatih Altaylı, "Siz 'Çakıcı yararlansın' derken bir de bakarsınız ki, 'Öcalan da, Şemdin Sakık da' yararlanmış" uyarısı yaptı. İşte Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

SON KARARINIZ MI?.. Devlet Bahçeli “af konusunda” ısrarcı. “Belirli gruplara af” diyor sürekli. “Yapmayın Devlet Bey” demek geliyor içimden. Öyle “Bunu affedelim, bunu ise affetmeyelim” diye bir şey olamaz.

AYM AFFI GENELLEŞTİRİR... Devlet Bey benden daha iyi bilir ki Anayasa diye bir şey var ve o Anayasa’da da “eşitlik ilkesi” diye bir şey var. Eğer “af” derseniz bu “genel af”tır. Başka türlüsü mümkün olmaz. Geçmişe baktığınız zaman da hep böyle olmuştur. Siz “genel” yapmasanız bile Anayasa Mahkemesi o affı “genelleştirir”.

ÖCALAN DA SAKIK DA ÇIKARSA... Yani siz “Çakıcı yararlansın” derken bir de bakarsınız ki, “Öcalan da, Şemdin Sakık da” yararlanmış. Üstelik Türkiye gibi terör örgütü mebzul miktarda olan bir ülkede FETÖ’cüsü de, darbecisi de, yolsuzluk yapanı da, hırsızlık yapanı da serbest kalır. Ve dahası henüz ortaya çıkmamış, yakalanmamış, faili belli olmamış pek çok suçun da üzeri o afla beraber örtülmüş olur. Bunu gerçekten istediğinizden emin misiniz?

Af önerisinin ardından Bahçeli'den dikkat çeken ziyaret!

Bahçeli'den korkutan isyan uyarısı! Talimatla seçime bir hafta kala...