BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  GÜNCEL

Büyükşehir türbeleri onaracak

Aralarında Osmanlı padişahlarının türbelerinin de bulunduğu ve bir kısmı bakımsızlık nedeniyle harap halde bulunan 120 türbenin bakım ve onarımını Büyükşehir üstlendi.

Abone ol

İstanbul'un çeşitli semtlerinde bulunan 120 türbenin bakım, onarım ve ihyası bundan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt arasında imzalanan konuya ilişkin protokol, Büyükşehir Belediye Meclisi'nde onaylandı. Buna göre, 120 türbenin bakım, onarım ve ihyasını sağlama görevini Büyükşehir Belediyesi üstlendi.

Mülkiyeti Vakıflar'da kalacak

Mülkiyeti, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde kalacak 120 türbeyi umuma açma yetkisi ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olacak. Büyükşehir Belediyesi, yapacağı restorasyon çalışmaları için Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'ndan izin alacak. belediyenin protokole uymaması halinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü bu görevlerin geri alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi ayrıca, Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan İkitelli ve Halkalı Gecekondu Dönüşüm Protokolleri'ni de onayladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin, bakım, onarım ve ihyasını yapacağı türbeler arasında Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Abdülmecid, aşık Paşa, Gülbahar Hatun, Adile Efendi, Aziz Mahmud Hüdai, Yahya Efendi ve Şehzadeler, Merkez Efendi, Turabi Baba ve Mimar Sinan türbeleri de yeralıyor.

Haber: Zekeriya Gülün
Kaynak: