BIST 10.793
DOLAR 32,23
EURO 34,87
ALTIN 2.416,03
HABER /  DÜNYA

Büyükşehir davasında üçüncü duruşma

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde, ‘İhaleye fesat karıştırma’, ’Kamu zararına neden olma’ ve ’Zimmet’ suçlarının işlendiği gerekçesiyle aç...

Abone ol

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde, ‘İhaleye fesat karıştırma’, ’Kamu zararına neden olma’ ve ’Zimmet’ suçlarının işlendiği gerekçesiyle açılan davaların üçüncüsünün ilk duruşmasında 12 sanığın yargılanmasına başlandı.
Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve sanıkların katılmadığı davanın duruşmasında söz alan sanık avukatlarından Cemal Okan Yüksel, hazine vekilliğinin davaya katılmayacağı yönünde bir dilekçe sunduğunu ve bunun dikkate alınmasını talep etti.
Sanık avukatı Engin Çakmak ise ‘‘Katılma talebinde suçtan doğrudan zarar görmeyi ve mali sorumluluğu öngörmüştür. Yetki kullanarak sorumluluğa gitmek katılma şartı değildir, müdahale talepleri reddedilsin’’ diye konuştu.
Müşteki avukatı Vahap Ata ise benzer dilekçelerini diğer davalarda belirttiklerini ve bu mahkemede de tekrar ettiklerini belirtti. Müştekilerin dava başından beri olay içinde olduklarını savunan Ata, ‘‘Komisyonlarda bulunup devamında suç duyurusunda bulunmuşlardır. Kamu zararı söz konusudur. Davaya katılmaları gerekmektedir’’ şeklinde konuştu.
Savunmaların ardından müştekiler T.K., P.T., Ö.C. D.G., A.S., Z.Ç., A.S. ve M.U. duruşmalara katılma taleplerinin kabul edilmesini istediler. İddia makamı ise müştekilerin doğrudan zarar gören olmadıkları gerekçesiyle duruşmaya katılma taleplerinin reddedilmesini ve eksiklerin giderilmesini istedi. Bunun üzerine mahkeme heyeti sanıkların duruşmaya çağırılmasına, dosyaların birleştirilmesi ile ilgili olarak savunmaların alınmasına, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne yazı yazılarak müştekiler T.K., Z.Ç., P.T., ve A.S.’nin hangi görevde bulunduklarını öğrendikten sonra katılma taleplerine karar verilmesine karar vererek bir sonraki duruşmayı 10 Temmuz 2013 tarihine erteledi.
Duruşmaya, sanık avukatları, müştekiler, müşteki avukatları katıldı.
(İHA)