BIST 10.793
DOLAR 32,18
EURO 34,80
ALTIN 2.408,67
HABER /  GÜNCEL

Bülent Arınç'a öyle bir iftira attılar ki..

Gezi Parkı'nda direniş devam ediyor. Eylemcilere gazlı müdahele sürerken sosyal medya yeni bir iddia ile çalkalandı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETAHBER-ANKARA- Taksim'deki Gezi Parkı dinerişi Türkiye'nin gündemini sallıyor. Gezi Parkı'na dokunulmaması için günlerdir geceli gündüzlü nöbet tutan eylemcileri polisin müdahalesi de  vazgeçiremiyor.

Eyleme gidemeyenler ise sosyal medya üzerinden destek yağdırmaya devam ediyor. O destekçilerden bazıları ise bugün ortaya kaynağını NTV olarak gösterip iftira atarak zihinleri bulandıracak bir iddia ortaya attı. 

İlk kim tarafından ortaya atıldığı belli olmayan bir iddiaya göre, Taksim Gezi Parkı üzerine yapılacak olan AVM'nin ortaklarından biri Bülent Arınç'ın oğlu. İddiayı ortaya atanlar, "NTV Taksim Gezi Parkı'na yapılacak AVM'nin ortaklarından birinin Bülent Arınç'ın oğlu olduğunu ortaya çıkardı" dedi. Twitter'da yayılan bu iddia kulaktan kulağa kısa sürede bütün sosyal medyayı sardı.

Facebook ve Twitter adreslerinden yayılan bu bilgi kısa sürede onbinlerce kişi tarafından inanılarak paylaşıldı ancak kimse gerçek bir kanıtı ortaya sunamadı. 

YALAN HEMEN ORTAYA ÇIKTI

Fısıltı gazetesinin bu iddiası kısa sürede çürütüldü. NTV kanalının gün içinde böyle bir yayının olmadığı belirlendi. Kanal da böyle bir bilgi geçmediğini belirtti.

ARINÇ AÇIKLAMA YAPTI

Bülent Arınç Twitter'dan açıklama yaparak iddialara cevap verdi:

"Taksim Gezi parka yapılacak avm'ye oğlumun veya başka bir akrabamın ortak olduğu iddası külliyen yalandır. Bu olaya şahsımı ve ailemden birilerinin adını karıştırma gafletinde bulunanları kınıyorum. Kesin olarak söylüyorum."

"Burayla ne benim ne de ailemden herhangi birisinin hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bununla birlikte İftiranın da bir sınırı olur diye düşünüyorum. Şahsıma ve aileme bu iftirayı atanları kamuoyunun takdirine havale ediyorum"


 İşte sosyal medyayı sallayan o twitlerden bazıları:

Deniz Yenihayat ‏@DarlaStoff1 sa

Gezi Parki'nın yerine yapılacak AVM'nin ortaklarından biri Bulent Arınç'ın oğlu! #direngeziparkı

RedHackHaber ★ @RedHackHaber_3 dk

Tüm bu hıncın sebebi yapılacak AVM 'nın ortağı Bülent ArHINÇ'ın oğlu olmasından kaynaklanıyor.

Elektra ‏@elekktra28 dk

Bu Bülent Arınç'ın oğlu'nun AVM ortağı çıktığı doğru mu? geçen ağlıyordu yine bir yerlerde şırılşırıl. sevincindenmiş meğer.