BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Büyükelçi Ulukan Haitiye gitti

Dışişleri Bakanlığı, Koordinatör Büyükelçi Osman Ulukan'ın Haiti'nin başkenti Port au Prince'e gittiğini açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Latin Amerika ülkeleriyle ilişkilerin eşgüdümünden sorumlu Koordinatör Büyükelçi Osman Ulukan'ın, dün depremin vurduğu Haiti'nin başkenti Port au Prince'e gittiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ulukan'ın, Haiti ziyareti çerçevesinde Türkiye'nin Haiti'ye 1 milyon dolarlık yardımını Haiti Cumhurbaşkanı Rene Preval'e takdim edeceği ve deprem bölgesinde incelemelerde bulunacağı belirtildi.

Açıklamada, Ulukan'ın, deprem nedeniyle Türk halkının duyduğu derin üzüntü ve başsağlığı dileklerini Haitili muhataplarına ilettiği, Haiti Cumhurbaşkanının talebi üzerine Kültür Bakanı ile bir basın toplantısı yaparak, Türkiye'nin Haiti makamları ve halkı tarafından büyük memnuniyetle karşılanan yardımları hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

Koordinatör Büyükelçi'nin ayrıca, BM Haiti Misyonu (MINUSTAH) bünyesinde görevli Türk emniyet mensuplarını, Sağlık Bakanlığı tarafından bölgeye sevk edilen seyyar hastanede görev yapan sağlık personelini ve depremzedelerin bulunduğu sığınma kampını da ziyaret ettiği bildirildi.